Családi sport- és kertnap a Lázárban

A Lázár Vilmos Általános Iskolában minden ősszel megszervezzük a Családi egészség- és sportnapot, amikor gyerekek, szüleik és tanáraik együtt versenyeznek, játszanak.

A sportprogramok mellé két éve az iskolakerthez kapcsolódó feladatokat is társítunk. A reggeli zenés bemelegítés után az alsó és felső tagozat osztályai forgószínpadszerűen haladnak állomásról állomásra, amelyeken mindig az évfolyam két osztálya méri össze ügyességét, gyorsaságát. A külső sportpályán célba dobás, pontszerző, seprűfoci várta a gyerekeket, majd a szülőkkel együtt lefutották az „iskolakört”. A tornateremben kötélhúzás és zsinórlabda mérkőzés zajlott. A sportnap meghívott vendége volt Molnár Mátyás, az M4 Sport műsorvezetője.

Eközben zsűri értékelte a szülők és gyerekek által készített szebbnél szebb ételkreációkat. Az udvaron a kerthez kapcsolódó feladatokkal találkoztak az osztályok: talicskaverseny, gereblyés labdavezetés, gumicsizmás futás, zöldségtapogató, gyógynövények felismerése és kerti madaras kvíz.

A két elsős és a két végzős osztály facsemetéket ültetett, amelyeket a Pesterzsébet Önkormányzata által kiírt pályázatokon nyert pénzből tudtunk megvásárolni. Programunkat megtisztelte Juhász Lajosné alpolgármester asszony és Fekete Katalin, az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottság elnöke is. Szeptemberben igyekeztünk sok cserjét és lágyszárút ültetni, hogy minél több zöld vegye körül a gyerekeket. Iskolánk idén a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülettől – madárvédő munkánk elismeréséül – megkapta a „Madárbarát iskola” címet, melynek kis táblácskáját a bejáratnál helyeztük el.

Hugyecz Bernadett