Csillagocska másodszor

A tavalyi, nagy sikert aratott rendezvényt követően idén immár másodszor rendezték meg a pesterzsébeti óvodák tehetséges gyermekeinek tehetségnapját, a Csillagocska fesztivált a Csili Művelődési Központban. A Pesterzsébet Önkormányzatának támogatásával megvalósult rendezvényen az óvodásoknak lehetőségük nyílik arra, hogy megmutassák tehetségüket, ügyességüket a nyilvánosságnak.

A szervezést idén is kerületünk 3 akkreditált Tehetségpontja, a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda, a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvoda Bóbita Tagóvoda, valamint a Pesterzsébeti Baross Német Nemzetiségi Óvoda vállalta fel.

A rendezvényen Szabados Ákos, a fesztivál fővédnöke köszöntötte a résztvevőket és köszönte meg a felkészítők munkáját. – Az elmúlt évek során a kerületi óvodapedagógusok bebizonyították, hogy a rájuk bízott gyermekekből meg tudják azt a szikrát gyújtani, ami később, az iskolai tanulmányaik során segít nekik, hogy tudásuk lángra kapjon – fogalmazott a polgármester.

A tehetségígéretek és óvodapedagógusaik először színpadi produkciókkal mutatkoztak be, a vendégek többek között gyermektánc, néptánc, dramatikus játék, zenés torna és versmondás produkciókat tekinthettek meg.

Ezt követően a rendezvény védnöke, Juhász Lajosné nevelésért is felelős alpolgármester köszöntötte a kicsiket és a felnőtteket, majd megnyitotta a további programokat, az interaktív foglalkozásokat kínáló műhelyeket, a kiállítást és a táncházat.

y.s.

(fotó: Zsarnóczky Gyula)