Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Emotion art – Ternyilla Noémi festőművész kiállítása

2023.06.09. @ 18:00 - 2023.07.09. @ 19:00

Emotion art

Ternyilla Noémi festőművész alkotásaiból rendezett

EMOTION ART KIÁLLÍTÁS

Megnyitó beszédet mond: Daragics Éva, művészettörténész, művészeti író, filozófus

A tárlat 2023. július 9-ig megtekinthető

​Ternyilla Noémi:

“1972-ben születtem Budapesten.  1994 óta élek és alkotok Solymáron. 4 gyermekem van, a lányaim is kreatívak és rendszeresen alkotnak.

A Vizuális nevelőtanári diploma megszerzése után, rajztanárként helyezkedtem el a Solymári Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. Folyamatosan képeztem magamat és művészettörténet, ábrázoló geometria és technika szakos tanári diplomákat szereztem.

A tanári pálya számomra egy élethivatás.

Nagyon szeretek a gyerekek között lenni, gyerekekkel foglalkozni, tanítani. A gyerekek őszintesége és szeretete tart a pályán évek óta.

A festés és rajzolás számomra egy csodás feltöltődés, belső késztetés. A családban a nagymamám Sajerman Kornélia révén kerültem kapcsolatba a képzőművészettel.

Már egészen kisgyermekkorom óta érdekelt a rajzolás, mintázás. Csodálattal néztem kisgyermekként, ahogyan a nagymamám rajzolt és festett. Teljesen elvarázsolt a rajzeszközökkel való tevékenység. Az emberi test érdekelt a legjobban, a mozgás, karakterek. A témáim legtöbbször női figurák, illetve tájképek.

Visszatérő témám a saját test ábrázolása a testkép portrék. A kéz és test különös kapcsolatának, kapcsolódásának misztikus világa.

A tájképfestészet is a természet alapos megismerésére irányul. A tájban a színek vibráló színkavalkádjának, szépségének rögzítése a cél. A hangulat megfestése, amely pillanatnyi és gyorsan változik. Képeimen a hangulatot ábrázolom, azt ahogyan akkor abban az adott pillanatban látom és érzem.”

Details

Start:
2023.06.09. @ 18:00
End:
2023.07.09. @ 19:00
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.csili.hu/esemeny/emotion-art-ternyilla-noemi-kiallitasanak-megnyitoja/

Organizer

Csili Művelődési Központ
View Organizer Website

Venue

Csiili Művelődési Központ – Muszély Ágoston-terem
Baross utca 55.
Budapest, Pest megye 1201 Magyarország
+ Google Map
Phone
+36-1-283-0230, +36-1-283-0231
View Venue Website