Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kiállítás Sziklavári Sándor és Zács Ágoston képeiből

2023.05.18. @ 18:00 - 2023.06.11. @ 20:00

Fotókiállítás

„A fotózás nem szegény rokona sem a festészetnek, sem a filmezésnek. Ez az a képzőmészet, amely feltalálta a modern látványt.” Olivero Toscani

Május 18-án, csütörtökön Sziklavári Sándor és Zács Ágoston képeiből nyílik kiállítás a Csili Alsóállomáson.

Sziklavári Sándor: „A fényképezés már nagyon fiatalon érdekelni kezdett, mert mindig vonzott a pillanat varázsának megörökítése. Komolyabban azonban csak az elmúlt tíz évben kezdtem el fotózni. Szeretem a természetfotózást, de más témák sem idegenek számomra. Lakóhelyemen már több kiállításon szerepeltem. Örülök, hogy lehetőséget kaptam a Csiliben egy kiállítás keretében bemutatkozni.”

Zács Ágoston: „A fotózással még a filmes korszakban barátkoztam meg, de sokáig csak családi, vagy utazási emlékképeket készítettem. Nyugdíjas koromban kezdtem intenzívebben foglalkozni a fotózással mint művészeti ággal. Autodidakta módon képeztem magam mind a fotótechnika, mind a számítógépes képkidolgozás terén.
Korábban a csepeli Stemmer Ferenc Fotóklub, jelenleg a Budafoki Fotóklub tagjaként készítem képeimet, klubtársaim kritikai észrevételei is segítik fejlődésemet.
Rendszeresen részt veszek a klubkiállításokon, önálló kiállításom volt a Budafoki Szabó Ervin Könyvtárban.
Fotópályázatokon képeim számos elfogadást nyertek, például a BMK évente megrendezett Művészeti Hónapjain, „A Munka Világa”, vagy az Ökumenikus fotópályázaton, valamint az Ukrajnában megrendezett „Transcarpathian Sparkle” című pályázaton.
Legszívesebben embereket fényképezek, mind stúdióban, mind ellesett pillanatokban, de szeretem a természetfotózást is és érdekel szinte minden, ami a kamerám elé kerül. Itt kiállított képeim talán megmutatják széleskörű érdeklődésemet.”

A kiállítást megnyitja: Czimbal Gyula fotóművész

A kiállítás ingyenes, de a megtekintéshez előzetes bejelentkezés szükséges.

Részletek

Kezdés:
2023.05.18. @ 18:00
Vége:
2023.06.11. @ 20:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://www.csili.hu/esemeny/automatikus-vazlat-5/

Szervező

Csili Művelődési Központ
View Szervező Website

Helyszín

Csili Alsóállomás
Nagy Győri István u. 4-6
Budapest, Pest megye 1201 Magyarország
+ Google Térkép
View Helyszín Website