Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Milyenek a mai gyerekek?

március 28. @ 17:30 - 18:30

Deliága Éva eképp invitálja a Csili Vízvári termébe a az érdeklődőket:

„Gyermekpszichológusként gyakran találkozom aggódó, kétségbeesett vagy éppen magukat tehetetlennek érző szülőkkel. Vannak köztük olyan szülők, akiknek a hétköznapjait – úgy érzik – a gyermek szeszélyei irányítják. Görcsbe rándul a gyomruk, ha arra gondolnak, hogyan sikerül aznap terelgetni önfejű, makacs, a változásokat mereven elutasító gyermeküket.

Teljesen eszköztelennek és kimerültnek érzik magukat. Úgy érzik nem sikerül hatniuk gyermekükre.
Közben mardossa őket a bűntudat és szeretnének még jobb szülei lenni gyermeküknek.

Praxisom során jellemző, hogy dackorszakban lévő gyermekek szülei keresnek fel. Az elmúlt – világjárvány és háború által sújtott – években jelentős mértékben megnőtt a szorongó gyerekek száma. Emellett mindennaposak a verbális vagy fizikai agresszió megjelenési formái az intézményekben: óvodákban, iskolákban. Előadásomban a pszichológiai tünetképzés lélektanáról, a viselkedéses nehézségek hátteréről lesz szó. Gyakorlatias tippeket, módszereket kaphatnak a szülők és nevelők a gyermeki akaratosság, félelmek és indulatok kezeléséhez.”

Ajánljuk minden szülőnek, nagyszülőnek, pedagógusnak vagy gyermekkel dolgozó szakembernek, aki szeretné jobban megérteni a mai kor gyermekeinek jellegzetességeit, nehézségeit és szeretné saját eszköztárát bővíteni.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött – jelentkezni a szervezőnél lehet!

Details

Date:
március 28.
Time:
17:30 - 18:30
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/csilimk/events

Venue

Csili Művelődési Központ- Vízvári terem
Baross utca 55.
Budapest,
+ Google Map