Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Művészet-történelem új, állandó kiállítás megnyitója

2023.11.15. @ 17:00 - 17:30

muveszet-tortenelem

Az Erzsébet Napok keretében bemutatjuk a Gaál Imre Galéria új, állandó kiállítását, Művészet-történelem címmel, mely tárlaton megtekinthetőek

Illyés Borbála iparművész babaszobrai,

Polgár Ernő Ferenc mesterségeket bemutató kisplasztikái és

Kadarkuti Richárd festőművész festményei.

A Pesterzsébeti Múzeum Gaál Imre Galériájában látható új állandó kiállítás egyben múzeumpedagógia foglalkoztatóként is működik, ahol nem csak csoportos, hanem egyéni aktivitásra, rajzolásra, színezésre is van lehetőség. A kiállítás célja a helytörténet valamint a ma már szinte kihaló félben lévő mesterségek és a történelem különféle korszakai jellegzetes viseleteinek játékos, kreatív megismertetése a művészet segítségével.

A látogatók a történeti-helytörténeti ismeretek mellett esztétikai élményben is részesülnek, hiszen a kiállított alkotások – festmények, iparművészeti babaszobrok és kisplasztikák – a képző és iparművészet egy-egy területét képviselik. A tárlat a Pesterzsébeti Múzeum képzőművészeti gyűjteményéből Kadarkuti Richárd helytörténeti-képzőművészeti festményeit, valamit Illyés Borbála viselettörténeti baba kollekcióját és Polgár Ernő mesterségeket bemutató kisplasztikáit mutatja be. Hasonlóan a múzeum épületében látható helytörténeti állandó kiállításunkhoz, fő célunk volt itt is egy eleven múzeumi miliő kialakítása, ahol az információk átadása mellett, lehetőség nyílik gyűjteményünk népszerű egységeinek segítségével a múltról és a művészetről történő együttgondolkodásra, kreatív kommunikációra és az alkotó tevékenység élményének megtapasztalására is.

A tárlat a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.

Megnyitó ünnepség: 2023. november 15., szerda, 17 óra

Helyszín: Gaál Imre Galéria

További részletek: https://muzeum.pesterzsebet.hu/muveszet-tortenelem-uj-allando-kiallitas/

A belépés ingyenes.

Details

Date:
2023.11.15.
Time:
17:00 - 17:30
Event Categories:
,
Event Tags:
Website:
https://muzeum.pesterzsebet.hu/gaal-imre-galeria/

Venue

Gaál Imre Galéria
Kossuth Lajos u. 39.
Budapest, 1203
+ Google Map