Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Nyári esti koncertek a Csiliben Énekel a cimbalom

2023.07.22. @ 18:00 - 20:00

2500Ft/fő
csili koncert

Balogh Kálmán cimbalomművész, aki talán a legtöbbet tette a cimbalom népszerűsítésért. Már 1985-ben a Népművészet Ifjú Mestere cím kitüntetettje lett. Ezen kívül számos kitüntetés birtokosa: 2019-ben Prima Primissima-díjjal is elismerték munkásságát.
A muzsikus szinte valamennyi magyar autentikus és feldolgozott népzenét játszó együttessel játszott már, és több lemeze is megjelent. Világszerte koncertezik, a népzenei produkciókon kívül szimfonikus és dzsesszzenekarokkal, valamint kortárs együttesekkel is.
Szabadon improvizáló művész, fellépéseit sokan követik, keresik. Megalakította a Gypsy Cimbalom Band együttest, akik különösen népszerűek itthon és szerte a világban. Évek óta tanít a Zeneakadémia Népzene Tanszékén.

A Csili Nyáresti koncertsorozatának ezen állomásán a Junior Prima díjas Básits Branka csatlakozik Balogh Kálmánhoz.

Básits Branka egy igazán vibráló, színes személyiség és énekes – nem véletlenül nyerte el 2016-ban a Junius Prima díjat. Számos világzenei formációban megfordult már, de szólóban is rendszeresen bizonyít. A színpadon hatalmas szenvedéllyel és erővel énekel, ugyanakkor képes olyan lágy és finom hangokra, melyek a legkeményebb szívig is elérnek. Az énekesnő édesapja szerb, édesanyja magyar, így ennek a két hagyománynak az ölelésében nőtt fel, ez vált legfőbb inspirációjává. Branka önmagáról így vall: “A magyarság körbevesz a mindennapokban, hiszen itt élek, ez természetesen, magától működik bennem, de a szerbségemért meg kell küzdeni, ápolni kell nap mint nap.”

A kettejük találkozásából született műsor egyedinek, ugyanakkor rendkívül sokszínű, izgalmas érdekes zenei utazásnak ígérkezik – remélem, sokan velünk tartanak!

Részletek

Dátum:
2023.07.22.
Időpont:
18:00 - 20:00
Összeg:
2500Ft/fő
Esemény kategória:
Esemény címkék:
, ,
Honlap:
https://www.csili.hu/esemeny/a-zene-az-kell-enekel-a-cimbalom/

Szervező

Csili Művelődési Központ
View Szervező Website

Helyszín

Csili Udvar
Baross utca 55.
Budapest, 1201
+ Google Térkép