Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Szabó Magda: Agyigó

január 21. @ 15:00 - 17:00

2500Ft/fő
agyigo

Szabó Magda életét feldolgozó előadás lesz látható a Magyar Kultúra Napján a Csili Művelődési Központban.

Szabó Magda : Agyigó
Vallomás két részben
Rendezte: Czeizel Gábor
Szereplők: Nagyváradi Erzsébet, Vasicsek János

Ki volt Szabó Magda? Író, költő, feleség? Ember volt, mint bárki más.
Küzdött, félt, harcolt, szeretett. Kimondta azt, amit mások nem mertek, vagy nem tehettek. Életét végig kísérte a bizonytalanság. Támaszként, lelki társként állt mellette férje, Szobotka Tibor író, műfordító.

Talán meglepő, de a darab Szabó Magdát, mint lírikust állítja középpontba. A Für Elise és a Megmaradt Szobotkának című kötetekből, illetve a Szüret című verseskötetből válogattak a darab alkotói, amelyekben különleges önvallomásokat és önelemzéseket oszt meg az olvasóival. Az előadás átöleli a teljes életművet: az első a gyermekkorról, a második a szerelemről és annak elvesztéséről szól.

Nagyváradi Erzsébet érzelmekben gazdag, drámai erejű alakítása és Vasicsek János zenéje és különleges hangja szinte misztikus erővel idézik meg a maga teljes emberi valóságában Szabó Magdát.

Szabó Magda írta Nagyváradi Erzsébetről : „Nekem a világ csodája volt ez a lány! Feszült kíváncsisággal ültem be a Régimódi történet próbáira, ám hamarosan eloszlattak a kételyeim. Erzsi már az első alkalommal megmutatta képességeit, színpadi érzékenységét. Ösztönösen intelligens színésztehetség, olyan madár Ő, aki úgy született, hogy tud repülni. Két ellentétes karaktert kellett megelevenítenie, megtette, mégpedig úgy, hogy ritka élményben részesített, ráismertem benne az anyámra! Meg is szólítottam egyszer a folyosófordulóban: – Édesanyám!

Tisztelettel és felelősségtudattal gyakorolja a mesterségét, ha sikeres akkor is, észre sem vette, hogy időközben milyen népszerű lett. Csupán hosszú pályát kívánhatok neki!”   

Az előadást 2014-ben mutatták be a Gózon Gyula Kamaraszínházban, azóta országszerte töretlen sikerrel játszák.

Details

Date:
január 21.
Time:
15:00 - 17:00
Cost:
2500Ft/fő
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.csili.hu/esemeny/szabo-magda-agyigo/

Venue

Csili Művelődési Központ – Bubik István színházterem
Nagy Győry István u. 4-6.
Budapest, Pest megye 1201 Magyarország
+ Google Map
Phone
+36-1-283-0230, +36-1-283-0231
View Venue Website

Organizer

Csili Művelődési Központ
View Organizer Website