Folytatódnak a sikerek

Az ESMTK sárkányhajó csapata a sikeres szezonnyitás után júniusban is tartotta jó formáját, és újabb érmekkel gazdagodott.

Június 24-én Balatonfüreden rendezte a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Sárkányhajó Roadshow-t, amelyen a bajnoki fordulókon megszokott húszfős egységek helyett tízfős hajók álltak rajthoz, 200 méteres távon. A piros-fehérek női csapata aranyérmes lett, a férfiak a dobogó második fokára állhattak. Mix kategóriában (férfiak-nők vegyesen) két csapatot is indított az ESMTK, az egyik szintén aranyérmes lett, míg a másik az ötödik helyen végzett.

A következő hétvégén folytatódott a magyar bajnokság, a 3. fordulót június 30-án Szolnokon rendezték. A délelőtti 500 méteren és a délutáni 2000 méteren (itt a Römi segítette a csapatot a kormányzással) egyaránt harmadikként végeztek a szintén erzsébeti Römi KKSK és a Szeged mögött, és ezzel az eredménnyel az összetett pontversenyben megerősítették dobogós helyüket.
A piros-fehérek férfi versenyzői a tataiakkal összeülve ezúttal is elindultak a 200 méteres férfi versenyben, ahol begyűjtötték a nap harmadik bronzérmét is.
A bajnokság augusztus első hétvégéjén folytatódik Budapesten, ahol tízfős hajókban fognak versenyezni a sárkányhajósok.
A csapat továbbra is várja a sportolni vágyókat és az érdeklődőket a felújított erzsébeti csónakházban.

y.