Gyorstesztekkel segítjük a védekezést

A COVID-19 járvány elleni küzdelem egyik legfontosabb eszköze a minél szélesebb körben folytatott tesztelés. A  járványügyi gócok kialakulásának elkerülése érdekében kiemelten fontos, hogy a gyanús kontaktok mielőbb szűrésre kerüljenek, továbbá a szűrés pozitív eredménye esetén mielőbb meg lehessen tenni a  szükséges, a további fertőzés elkerülését célzó beavatkozásokat.

A gyakori szűrés mérhető módon hozzá tud járulni az esetleges gócok kialakulásának megakadályozásához, illetve a gócok felszámolásához.

Kulcsfontosságú és elengedhetetlen a közfeladatok, közszolgáltatások ellátásában részt vevő foglalkoztatottak és az általuk ellátottak, illetve az általuk végzett közszolgáltatást igénybe vevő személyek egészségének és életének védelme, az ezzel kapcsolatos intézkedések megtétele, amelynek egyik legfontosabb eszközét képezi a kialakult járványhelyzetben a rendszeres előszűrések végzése.

Ehhez 1900 db antigén gyorstesztet kaptunk  Budapest Főváros Önkormányzatától, amelyet az alábbi helyeken dolgozók körében használunk fel:

– Pesterzsébet Önkormányzata Gazdasági Működtető és Ellátó Szervezet (GAMESZ)

– Pesterzsébet Önkormányzat Szociális Foglalkoztató

– Pesterzsébet Önkormányzatának Humán Szolgáltatások Intézménye

– Rendvédelmi Osztály munkatársai

– valamennyi kerületi kulturális intézményben dolgozó közalkalmazottaknál, az aktuális szükséglet szerint.

 

Budapest Főváros Önkormányzatának támogatását köszönjük!