HIRDETMÉNY

Tisztelt Ügyfelünk!

Tájékoztatjuk, hogy 2020. március 1-től az építésügyi igazgatási feladatok ellátásában hatásköri változások történnek.  A Polgármesteri Hivatal Építésügyi Csoport helyett ezentúl az építési, fennmaradási, bontási, építmény használatbavételi, használatbavétel tudomásulvételi, valamint a jegyző hatáskörébe tartozó egyéb elsőfokú építésügyi hatósági eljárásokban a kérelmeket, bejelentéseket Budapest Főváros Kormányhivatala Dél-Pesti Építésügyi és Építésfelügyeleti Osztályán (továbbiakban: Kormányhivatal)

BUDAPEST X. KERÜLETI KŐRÖSI-IRODAHÁZ  (Budapest X. kerület, Kőrösi Csoma utca 53-55.) terjeszthetik elő.

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő:                   13.00 – 16.00

Szerda:                  8.00 – 16.00

Péntek:                 8.00 – 12.00

 A jelenleg már folyamatban lévő ügyeket is át kell adni a Kormányhivatalnak, a döntéseket ezekben az ügyekben már a Kormányhivatal hozza meg.

Az Építésügyi Hatósági Eljárásokat Támogató Dokumentációs Rendszeren (ÉTDR) keresztül továbbra is benyújthatók az építésügyi hatósági eljárásokra irányuló kérelmek.

A Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda munkatársai változatlanul az építkezők, fejlesztők rendelkezésére állnak. Az építési engedélyt nem igénylő beruházásoknál településképi konzultációt tartanak, az építési engedélyt igénylő kérdésekben a településképi vélemény kiadása továbbra is a Polgármesteri Hivatalban történik.

Megértését köszönjük.

Hatósági Osztály Építéshatósági Csoport