Idén is jó hangulatban telt a nyári tábor Pesterzsébeten

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzata a kerület általános iskola alsó tagozatos gyermekei részére az idei évben is biztosított nyári napközis tábort, melynek megszervezésére Horváthné Sebők Terézt, a GAMESZ igazgatóját kérte fel.

A tábor 2022. július 04. és augusztus 19. közötti, 7 teljes hetes időszakban került megszevezésre. A táborban hetente közel 80 gyermek vett részt.

Idén a Gyulai István Általános Iskola adott otthont a tábornak, ahol Lernyei Ákos igazgató úr partnerként állt a szervezőkhöz. Az iskola rendelkezésre bocsátott minden olyan eszközt, berendezést, amit a gyerekek használhattak.

A tábor ideje alatt a Gyulai iskola, a GAMESZ és a HSZI kollégáin kívül több olyan fiatal diák is a segítségükre volt a szervezőknek, akik az érettségi vizsgához szükséges 50 óra közösségi szolgálatukat végezték. A szociálpedagógus és szociális munkás, valamint képzett mediátori végzettséggel is rendelkező óvodai – és iskolai szociális segítők, Rendesné Molnár Henrietta és kollegái a 8 hét alatt, minden héten 3 alkalommal látogattak el a táborba foglalkozásokat tartani, társasozni, csillámtetoválást csinálni, pingpongozni, csocsózni, kókuszgolyót gyúrni, kincsvadászatot szervezni.

A számos ingyenes program mellett, a szervezők több olyan külső előadót meghívtak, akik olyan témát hoztak, ami illeszthető volt a tábori gyermekek életkori sajátosságaihoz és érdeklődési körükhöz. Volt előadás az elsősegélynyújtásról, állattartásról, fitnessről, mentálhigiénés kérdésekről, függőségekről, egészségmegőrzésről. De tűzoltók és rendőrök is tartottak érdekes előadást a gyerekeknek.

A szellemi töltődés mellett sportprogram várta a táborban résztvevőket: fociedzésket, uszodába mentek.

(Fotó:Illusztráció Pxhere.com)

.