2022-Vilagnap

Kábítószer-ellenes Világnap a Kosutiban

Az ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapján, június 26-án 10:00-16:00, Pesterzsébeten a Kosutiban, különféle rendezvényekkel hívják fel a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire.

ENSZ Kábítószer-ellenes Világnapján, felhívja a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire. Emellett az ENSZ minden évben közzétesz a Világnapra egy mottót, ami 2022-ben így hangzik:

„A kábítószer okozta kihívások kezelése az egészségügyi és humanitárius válsághelyzetekben”

A rendezvényen színpadi program, műsor nem lesz, de 5 sátorban várják az érdeklődő felnőtteket és gyerekeket, hogy felhívják a figyelmet a közös, tartalmas időtöltés fontosságára. Ismeretterjesztő kvízfeladatokat, rejtvényeket, egyedileg tervezett kirakókat, saját színezőket, játékokat próbálhatnak ki a látogatók. A gyerekeknek emellett szabadtéri fajátékokkal, óriásbuborékkal készülnek. A nagyobbak szabadulószobát is kipróbálhatnak majd. A résztvevőket apró ajándékok várják.

Az esemény ideje alatt elérhető lesz addiktológiai tanácsadó is a helyszínen, aki a szakmai kérdésekre adekvát válaszokat tud adni. 

Saját sátorral és programmal készül a rendőrség, a kerületi drogprevenciós összekötő tiszt fogadja a fiatalokat. Egy rendőrautót is meg lehet tekinteni majd, hiszen a KEF-ben a segítő szervezetek mellett a kínálatcsökkentés, kábítószer-kereskedelem elleni harc azonos mértékben és fontosságban jelenik meg.

Az önkormányzat feladata a kerületben a kábítószerproblémával foglalkozó szervezetek összehangolása, együttműködésük erősítése, és ezt a feladatot Pesterzsébet Önkormányzatának Kábítószerügyi Egyeztető Fóruma által teszi meg.  A KEF a kerületi Mentálihigiénés és Drogstratégia megvalósulását követi nyomon és a célok megvalósulását próbálja elősegíteni működésével.