Kampány ovisoknak és iskolásoknak értékes nyereményekért

Március 18-a és 22-e között immár 10. alkalommal rendezi meg a magyarországi vízfogyasztás népszerűsítésére a fiataloknak szóló HAPPY-hét programot az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet. Idén már hagyomány, hogy az iskolák mellett az óvodák is jelentkezhetnek a HAPPY-hétre. Regisztrálni március 18-áig lehet, azok között a résztvevők között, akik legalább egy programpontot megvalósítanak, értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A programhoz csatlakozó iskolák/óvodák az eddigi évekhez hasonlóan önállóan szervezik meg a HAPPY- hetet, maguk döntik el, hogy milyen foglalkozásokkal, játékokkal hívják fel a gyerekek figyelmét a vízfogyasztás fontosságára, illetve a cukros üdítők káros hatásaira. A HAPPY-héthez való csatlakozás feltétele legalább egy – OGYÉI által ajánlott vagy az iskola/óvoda által kidolgozott – vízfogyasztást népszerűsítő programpont megvalósítása.

A HAPPY- hét sikeres megvalósításához a saját programok/ötletek kivitelezése mellett az OGYÉI az alábbi anyagok ingyenes letöltését teszi lehetővé annak érdekében, hogy minél mélyebb tudásra tegyenek szert a gyerekek: https://www.ogyei.gov.hu/happy