kerdoiv

Kérdőív a XX. kerület – Pesterzsébet Városközpont  közlekedésfejlesztési koncepciójáról

A Képviselő-testület a 2023. évi költségvetésében biztosított fedezetet a Városközpont forgalomtechnikai tervének elkészítése. A tervezési folyamat keretében 2023. nyarán sor került egy elsőkörös online társadalmi egyeztetésre. A tervezők a Városközpont (Topánka utca – Baross utca – Nagysándor József utca – Török Flóris utca által határolt terület) közlekedésszabályozási felülvizsgálatát elkészítették, a közlekedésfejlesztési javaslataik benyújtásra kerületek.

Budapest XX. Kerület Pesterzsébet Városközpontra (Topánka utca – Baross utca – Nagysándor József utca – Török Flóris utca által határolt terület) részletes, közlekedés szabályozási felülvizsgálatot is tartalmazó közlekedésfejlesztési koncepció került kidolgozásra Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának megbízásából. A vizsgálat célja bemutatni a Városközpontot érintő közlekedési problémákat és javaslatot adni azok megoldására, javítására.

A javaslatok kidolgozása során a Tervezőnek figyelembe kellett vennie az érvényben lévő jogszabályokat és egyéb szakmai előírásokat, szabályokat.

A parkolóhelyek kialakításánál továbbá figyelembe kell venni e-UT 03.01.11 Közutak Tervezése (KTSZ) és az e-UT 03.02.31 A parkolási létesítmények geometriai tervezése (A KTSZ kiegészítése) Útügyi Műszaki Előírásokat is, amelyek egyértelműen meghatározzák az adott típusú parkolóhelyek minimálisan elvárt méreteit és elhelyezési lehetőségeit. A javasolt kialakítások ezen előírások figyelembevételével készültek, melyek esetenként a parkolóhelyek számának csökkenését eredményezik.

A javaslatok az linken elérhetőek el:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeCw3D0ixyZDCZS9AHNb_88fKGshQ1b6UtgdtfjMPjYsFDOQA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

A lakosság véleményét 2023. 12. 06 – 2023. 12. 20. között várjuk.