Két hétig pótlóbusz jár

Szeptember 8-ától az első járatindulástól 23-án az utolsó járatindulásig 52-es jelzésű pótlóbusz közlekedik az 52-es villamos helyett Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Nagysándor József utca között, mert a Török Flóris utcában az Előd utca és a Jósika utca között pályakarbantartást végeznek.

Az 52-es pótlóbusz a Nagysándor József utca felé a Pesterzsébet, Pacsirtatelep –Török Flóris utca – Székelyhíd utca – Ady Endre utca – Dessewffy utca –Török Flóris utca – Nagysándor József utca, útvonalon halad.

A pótlóbuszok a Török Flóris utca 273. számnál, az Előd utca kereszteződése előtt; az 52-es villamos Wesselényi utca, Székelyhíd utca és Pöltenberg utca megállójában; valamint a 151-es autóbusz Csepel, Határ utca irányú Török Flóris utca megállójában állnak meg.

Az 52-es pótlóbusz Pesterzsébet, Pacsirtatelep felé a Nagysándor József utca–Vörösmarty utca–Alsóhatár út–Török Flóris utca– Pesterzsébet, Pacsirtatelep útvonalon halad. A pótlóbuszok a 151-es autóbusz Csepel, Határ utca irányú Török Flóris utca megállójában, az 52-es villamos Vörösmarty utca, Pöltenberg utca, Klapka utca, Akácfa utca, Károly utca és Ábrahám Géza utca megállójában; valamint a Török Flóris utca 273. számnál, az Előd utca kereszteződése előtt állnak meg.

Az építési munkák miatt a Frangepán utcai villamos megállóhely környezetében nem lehet megállóhelyet létesíteni a pótlóbusz részére. A legközelebbi pótlóbusz megállóhely Pesterzsébet, Pacsirtatelep végállomás.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a villamosra vagy a villamosról a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet a pótlóbuszra vagy a villamosra történő átszállásnál nem kell újra kezelni, mivel az mindkét végén számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.