Üdvözöljük PESTERZSÉBET hivatalos oldalán!

Koronavírus

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház tájékoztatói a napi intézményi hírekről, a járvány terjedésének lassítása, akadályozása érdekében tett lépésekről, valamint a betegek és a dolgozók védelmében hozott intézkedésekről.

Ügyfélfogadási rend a Polgármesteri Hivatalban

►Folyamatosan adományoznak a pesterzsébetiek


Az elmúlt hetekben újabb adományok érkeztek:
– A Pesterzsébetiekért Egyesület 100 db arcvédő pajzsot, a VIMPEX Drink Kft. 600 db KN95 arcmaszkot és 4000 db gumikesztyűt ajánlott fel.
– A VFL Informatikai és Befektetési Kft. 4000 db orvosi maszkot adományozott.
– A Budapest Party Service Kft. a HSZI Család és Gyermekvédelmi Központjába szállított 30 db élelmiszer csomagot, valamint a Gyermekek Átmeneti Otthonába 3 db laptopot.
– Reitinger László magánszemély 20 db védőköpenyt ajánlott fel, amit az azt igénylő háziorvosok kaptak meg.
– Zádori – Fekete Beatrix 5 db használt számítógépet és 5 db monitort adományozott, amelyeket azoknak a családoknak juttattunk el, ahol ezek az eszközök a gyerekek tanulását segítik.

2020. június 8-ig az alábbi  újabb felajánlások folytak be az Adományvonal számlára (A teljes összeg június 8-án: 2.366.020 Ft):
– Május 14. Lakossági felajánlás 10.000 Ft
– Május 18. Citalex Bt. 400.000 Ft
– Június 03. Silverserpens Eü-i és Szolgáltató Kft. 100.000 Ft

A befolyt összeget a további védekezésre használjuk fel.

Ha szeretnének névvel szerepelni az adományozók listáján, akkor kérjük ezt Kovács András munkatársunknak az alábbi e-mail címen jelezzék:
kovacs.andras@pesterzsebet.hu

Köszönjük, hogy adományaikkal továbbra is segítik a járvány elleni védekezést!
Adományvonal, számlaszám: 12001008-01510331-02900005

Aktuális szabályok veszélyhelyzet után!

►Ismételten felhívjuk a figyelmet a csalókra!

Felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy ismeretlen személyek HSZI (Humán Szolgáltatások Intézménye) munkatársának kiadva magukat idős személyeket keresnek fel otthonukban.
Támogatás megítélésének vizsgálatára hivatkozva járják be a lakást, kérnek elérhetőséget.
Fontos, hogy tudják: a munkatársaink előzetes értesítés nélkül nem keresik fel az ellátottakat, nem vizsgálják a lakáskörülményeket!
Kérjük, hogy legyenek nagyon elővigyázatosak, és fokozottan ügyeljenek arra, hogy ne engedjenek otthonukba illetékteleneket!

► Május 29-től további enyhítések Budapesten!

A fővárosi védelmi intézkedések következő üteméről szóló jogszabályok leglényegesebb rendelkezéseit az alábbi tájékoztatóban olvashatják.
Kérjük, hogy a szabályok betartásával Önök is járuljanak hozzá a védekezés további sikeréhez!

Aktuális szabályok Pesterzsébeten

► Megszűnik a kijárási korlátozás, de folytatódik a védekezés! ◄

A Kormány szombaton arról döntött, hogy május 18-tól Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás. A járvány, a veszélyhelyzet és ezzel együtt a megbetegedések lehetősége azonban még nem szűnt meg, ezért a védekezést folytatni kell. Továbbra is fontos az előírások, ajánlások alkalmazása:

• gyakori és alapos kézmosás;
• legalább 1,5 méteres kötelező védőtávolság betartása;
• az orrot és a szájat eltakaró arcvédő eszköz (maszk, sál, kendő) használata.

Kerületünkben már hétvégén megkezdtük a korlátozások feloldását, először a Duna-parti sétányon, a sétáló utcában, a sportparkok bizonyos részein. Ezt követően folytatjuk a parkokkal, játszóterekkel, a szükséges előkészítő munkák elvégzéséhez igazítva a nyitásokat. Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy az újra birtokba vehető területeken a fenti óvintézkedésekre fokozottan figyeljenek, tartsák be a kötelező szabályokat és az ajánlásokat!

A bölcsődék és az óvodák kapcsán egyelőre nem született újabb központi döntés. Jelenlegi elképzeléseink szerint és figyelembe véve a budapesti kerületek egységes ütemezését, várhatóan minden intézmény megnyitására június 2. napjától kerülhet sor. A nyitás módja és konkrét időpontja a központi intézkedésektől és az aktuális járványügyi helyzettől függ. Addig is az igényekhez igazítva folyamatosan biztosítjuk a kormányrendeletben előírt ügyeletet a gyermekek számára.

Egymásra odafigyelve, az óvintézkedéseket betartva éljünk az enyhítés adta lehetőségekkel!

—————————————————————————————————————————————————————-

Együtt képesek vagyunk megfékezni a járványt, segítsük továbbra is egymást a veszélyhelyzetben!
Pesterzsébet példát mutat, folytatjuk a védekezést. Köszönjük mindenkinek az áldozatos munkáját és a bátor helytállását!
Szabados Ákos polgármester

Folyamatosan adományoznak a pesterzsébetiek

Lakossági  felhívás!

► KSH közlemény és felhívás!◄

Az új koronavírus-járvány, amely rövid idő alatt világméretűvé vált, alapvetően változtatta meg mindannyiunk életét. Hazánk négy, orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével kérdőíves felméréssel támogatott szűrővizsgálatot indított a 14 éves és annál idősebb lakosok körében május 1. és 14. között.

A kutatás célja, hogy pontosan, az egész országra érvényes módon feltérképezze a koronavírus-fertőzés elterjedtségét. A naprakész tudományos adatok kulcsfontosságúak a járvány sikeres leküzdésében, az egészségügyi dolgozók munkájában és a megalapozott döntések meghozatalában egyaránt.

Budapest 20. ker. település is bekerült a mintába, így a településen élők közül 56 előre kiválasztott személyt kérünk, hogy vegyen részt az önkéntes, ingyenes szűrővizsgálaton.

A személyek kiválasztása reprezentatív véletlen mintavételen alapul, mely lehetőséget ad arra, hogy korcsoportos és regionális bontásban is megismerjük hazánk népességének fertőzöttségét. A felvételben résztvevők a szűrővizsgálatot megelőzően egy kérdőívet is kitöltenek, így fontos információkhoz juthatunk többek között a kockázati tényezőkről.

A mintában szereplő minden egyes résztvevő kulcsszerepet játszik a járvány elleni küzdelemben, mivel sok, hozzá hasonló embert képvisel.

A felvételre kijelölt személyek közvetlen értesítést, felkérő levelet kapnak Ügyfélkapun, telefonos megkereséssel vagy postai úton.

A szűrővizsgálatokra előre meghatározott helyszíneken és időpontokban kerül sor, de az idős, vagy beteg emberek esetén az otthonukban is elvégezzük a szűrést.

Kérem, hogy a településen kijelölt személyek minél nagyobb számban vegyenek részt a szűrésen.

—————————————————————————————————————————————————————-

► Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok!◄

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma május 4-én hétfőtől kötelezően alkalmazandó változásokat vezet be a háziorvosi, házi gyermekorvosi, továbbá a védőnői és a fogászati alapellátás igénybevétele vonatkozásában.

A Minisztérium május 1-jén megküldött felhívása szerint az alapellátások igénybevételére május 4-én hétfőtől csak előzetes telefonos konzultációt követően, az orvossal előre egyeztetett időpontban, előjegyzés alapján kerülhet sor.

A rendelő felkeresése előtt minden esetben szíveskedjenek telefonon keresni az orvost, védőnőt, fogorvost konzultáció és időpont egyeztetés miatt! A minisztériumi előírások alapján az orvosok, védőnők, fogorvosok csak előjegyzett beteget fogadhatnak.

A rendelőbe való belépéskor minden személy testhőmérsékletét meg kell mérni, valamint a rendelőben a betegeknek egymástól minimum 1,5 m távolságot kell tartaniuk.

 Megértésüket és a fenti előírások szerinti eljárásukat előre is köszönjük!

                                                                                                                       Humán Szolgáltatások Intézménye

Budapesten változatlan korlátozások!

A Kormány szerdai döntése alapján a Budapestre vonatkozó kijárási korlátozás, és a hozzá kapcsolódó minden rendelkezés továbbra is érvényben marad.

Ennek megfelelően Pesterzsébeten is fenntartjuk az eddigi intézkedéseket, és ezután is kérjük Önöket a szabályok betartására.

Pesterzsébet már eddig is megmutatta, hogy fegyelmezett, egymásra odafigyelő és szabálykövető emberekből álló közösséget alkot. Ennek folytatása közös érdekünk és közös felelősségünk. Bár az anyák napja miatt a virágüzletek átmenetileg korlátlanul nyitva tarthatnak, kérjük, hogy az Édesanyákat más módon köszöntsék.

Szeretetüket virág helyett biztonságot nyújtva, egészségük megőrzésével fejezzék ki, hiszen ez most a legértékesebb ajándék.

Türelmüket, kitartásukat köszönjük!

► Folytatjuk a maszkok osztását! 

Április 27-től Budapesten a BKK járatain, az üzletekben, a taxikban és a piacokon kötelező a szájat és az orrot eltakaró arcvédő eszköz viselése. Az Önkormányzat a rendelkezésére álló mennyiség erejéig ingyenesen biztosít védőeszközt azok számára, akik maszkot nem tudnak beszerezni és otthonukat munkavégzés, vagy egyéb halaszthatatlan ok miatt muszáj elhagyniuk.

Az egyszerhasználatos orvosi vagy a többször is használható (mosható) textil maszkot az alábbi helyszíneken és időszakokban lehet átvenni a készlet erejéig (május 1. péntek munkaszüneti nap kivételével):

◉ Tátra Téri Piac – a régi csarnok és az új piac közötti területen: Hétfőtől-Péntekig 8.00 – 12.00 óra között és 15.00 – 18.00 óra között, Szombaton 8.00-13.00 óra között,

◉ Humán Szolgáltatások Intézménye Család-és Gyermekjóléti Központ, Pázsitos sétány 7.: Hétfőtől-Csütörtökig: 14.00 – 19.30 óra között, Pénteken 8.00 – 14.30 óra között,

◉ Rendvédelmi Osztály (Közterület-felügyelet), Kossuth Lajos utca 22-24.: Hétfőtől-Péntekig 8.00 – 14.00 óra között.

Kérjük, hogy az átvétel során tartsanak egymástól 2 méteres távolságot és kerüljék a fizikai kontaktus minden formáját!

Köszönjük, hogy együttműködésükkel segítik a járvány terjedésének lassítását!

► Ismét maszkot ad az Önkormányzat! 

Április 27-től Budapesten a BKK járatain, az üzletekben, a taxikban és a piacokon kötelező a szájat és az orrot eltakaró arcvédő eszköz viselése. Az Önkormányzat a rendelkezésére álló mennyiség erejéig ingyenesen biztosít védőeszközt azok számára, akik maszkot nem tudnak beszerezni és otthonukat munkavégzés, vagy egyéb halaszthatatlan ok miatt muszáj elhagyniuk.

Az egyszerhasználatos orvosi vagy a többször is használható (mosható) textil maszkot április 29-én szerdán lehet átvenni az alábbi helyszíneken és időszakokban:

◉ Tátra Téri Piac – a régi csarnok és az új piac közötti területen: 8.00 – 12.00 óra között és 15.00 – 18.00 óra között,

◉ Humán Szolgáltatások Intézménye Család-és Gyermekjóléti Központ, Pázsitos sétány 7.: 14.00 – 19.30 óra között,

◉ Rendvédelmi Osztály (Közterület-felügyelet), Kossuth Lajos utca 22-24.: 10.00 – 17.00 óra között.

Kérjük, hogy az átvétel során tartsanak egymástól 2 méteres távolságot és kerüljék a fizikai kontaktus minden formáját!

Köszönjük, hogy együttműködésükkel segítik a járvány terjedésének lassítását!

► Maszkot ad az önkormányzat! 

Április 27-től Budapesten a BKK járatain, az üzletekben, a taxikban és a piacokon kötelező a szájat és az orrot eltakaró arcvédő eszköz viselése. Az Önkormányzat a rendelkezésére álló mennyiség erejéig ingyenesen biztosít védőeszközt azok számára, akik maszkot nem tudnak beszerezni és otthonukat munkavégzés, vagy egyéb halaszthatatlan ok miatt muszáj elhagyniuk.

Az egyszerhasználatos orvosi vagy a többször is használható (mosható) textil maszkot április 24-én pénteken 08:00 – 11:00 óra között és 15:00 – 18:00 óra között, április 25-én szombaton 08:00 -14:00 óra között lehet átvenni az alábbi átvevőpontokon:

◉ Pesterzsébeti Civil Ház – Vörösmarty u. 180.

◉ Tátra Téri Piac – a régi csarnok és az új piac közötti területen

◉ Rendvédelmi Osztály (Közterület-felügyelet) Kossuth Lajos utca 22-24.

◉ Virág Benedek utcai háziorvosi rendelő – Virág Benedek utca 44.

Kérjük, hogy az átvétel során tartsanak egymástól 2 méteres távolságot és kerüljék a fizikai kontaktus minden formáját!

 Köszönjük, hogy együttműködésükkel segítik a járvány terjedésének lassítását!
——————————————————————————————————————————————————–

Adományok segítik a védekezést ◄

Az önkormányzat folyamatosan fogadja a lakosság részéről érkező felajánlásokat és továbbra is várjuk minden olyan támogató közreműködését, akik ebben a helyzetben segíteni tudnak.
Az elmúlt hetekben és ezután is a következő számlaszámra várjuk a felajánlásokat:

Adományvonal, számlaszám: 12001008-01510331-02900005

A közlemény rovatban lehetőségük van megadni az adományozó nevét és címét.
A további felajánlások ügyében a következő elérhetőségeken kaphatnak információt.
Kovács András 06 20 584 9016 /kovacs.andras@pesterzsebet.hu Köszönjük szépen a támogatásukat!


Ismét adományokat kapott a kerület

 – A Pro-Terminal cég felajánlott 300 ezer forintot az önkormányzatnak, hogy a koronavírus elleni védekezésre fordítsuk. Az adományból tartós élelmiszereket vásároltunk, majd azokat a kevés jövedelemmel rendelkező, vagy a veszélyhelyzet miatt munkájukat elvesztő és átmenetileg jövedelem nélkül maradó kerületi lakosoknak juttatjuk el.

 – A Tárna Invest Kft-től újabb 1000 db maszk, 120 db kisűrmértékű kézfertőtlenítő és 30 db kézmosó folyadék érkezett.

 – További adományként egy kedves kerületi lakótól kézzel készített textil maszkokat kaptunk.

Köszönjük szépen a felajánlásokat, ezek az adományok nagyon sokat segítenek a járvány terjedésének lassításában.

—————————————————————————————————————————————————————

Az önkormányzat folyamatosan fogadja a lakosság részéről érkező felajánlásokat, ezek jelenlegi összértéke már meghaladja a 10 millió forintot. Természetesen továbbra is várjuk minden olyan támogató közreműködését, akik ebben a helyzetben segíteni tudnak.
Az elmúlt hetekben és ezután is a következő számlaszámra várjuk a felajánlásokat:
Adományvonal, számlaszám: 12001008-01510331-02900005
A közlemény rovatban lehetőségük van megadni az adományozó nevét és címét.
A további felajánlások ügyében a következő elérhetőségeken kaphatnak információt. Kovács András 06 20 584 9016 /kovacs.andras@pesterzsebet.hu

Köszönjük szépen a támogatásukat!

——————————————————————————————————————————————————————–

——————————————————————————————————————————————————————–

A koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetben a betegek személyes ellátására csak sürgős halaszthatatlan esetben kerül sor. Pesterzsébeti felnőtt és gyermek háziorvosi ellátás veszélyhelyzet miatti módosított rendelése ITT ELÉRHETŐ!

Összefoglaló online kiadvány a koronavírusról

FRISS HÍREINK A KORONAVÍRUSSAL KAPCSOLATOSAN

Ügyfélfogadási rend a Polgármesteri Hivatalban

Elmarad a Reformkori nap

Felhívás üzletvezetőknek

8 ezer forint bírság vár a maszk nélkül utazókra

Ügyfélfogadás a veszélyhelyzet után

Változások a veszélyhelyzet megszűnésével

Folyamatosan adományoznak a pesterzsébetiek

Május 29-től további enyhítések Budapesten

BIZTONSÁGOS ÜGYINTÉZÉS ÉS ÜGYFÉLFOGADÁS JÚNIUS 3-TÓL

Nagymértékben rajtunk múlik, hogy elkerülhetjük-e az újbóli bezárkózást

Aktuális szabályok Pesterzsébeten

Megszűnik a kijárási korlátozás, de folytatódik a védekezés!

Május 16-áig meghosszabbítják a szűrőprogramot

Folyamatosan adományoznak a pesterzsébetiek

Segítsen Ön is a koronavírus elleni harcban!

Online jelentkezés a zeneiskolába

Reprezentatív felmérés a koronavírus fertőzöttségről

Nem zárnak be nyáron az óvodák és a bölcsődék

Változások az egészségügyi alapellátásokban

Budapesten változatlan korlátozások!

Folytatjuk a maszkok osztását!

Ismét maszkot ad az önkormányzat!

Figyelemfelhívó matrica a maszkviselésre

Dolgoznak a fertőtlenítők

Továbbra is kijárási korlátozás!

Maszkot ad az önkormányzat!

Adományok segítik a védekezést

Április 25-étől változik a piacok látogatási rendje

TOVÁBBRA IS KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS VAN ÉRVÉNYBEN!

Ismét adományokat kapott a kerület

Tájékoztatás a bölcsődei jelentkezésről

Hirdetési felülettel segíti a helyi termelőket az Agrárminisztérium és a Nébih

Pesterzsébet példát mutat

SZIGORÚBB KORLÁTOZÁSOK A HÚSVÉTI ÜNNEPEK ALATT!

Kérem, hogy továbbra is maradjanak otthonaikban!

Az elmúlt egy hónap legfontosabb kerületi intézkedései a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban

Elindult a 150 éves Pesterzsébet oldal

Adományok segítik a védekezést

Az FKF Zrt. munkatársai is fertőtlenítik a pesterzsébeti köztereket

Tájékoztatás a 2020/2021-es nevelési évre történő óvodai beiratkozásról, különös tekintettel a járványhelyzetre

Szabados Ákos polgármester videóüzenete

Életbe lépett az idősávos vásárlás korlátozás

Március 28-ától kijárási korlátozás lép életbe

Ez most a legfontosabb üzenet minden pesterzsébeti számára

Személyes ügyintézés előtt kérjenek időpontot!

Adományok enyhítik a járvány okozta nehézségeket Pesterzsébeten

Vigyázat, csalók Pesterzsébeten!

Tisztelt Pesterzsébetiek!

Át kell tervezni a költségvetést

Tisztelt Pesterzsébeti Időskorúak!

Kedves 70 év feletti pesterzsébeti időseink! Maradjanak otthon, segíteni fogunk!

Veszélyhelyzet miatti orvosi rendelések

MARADJ OTTHON!

Május 31-ig lehet befizetni a helyi adókat

BKK: március 19-étől szünidei menetrend lép érvénybe

A 70 évesnél idősebbek ne hagyják el otthonaikat!

Új várakozási rend a postán

Meghosszabbítja rendelési idejét dr. Kiss Zsolt

Elmarad a közmeghallgatás

Elmaradnak a bizottsági ülések és a képviselő-testületi ülés

FELHÍVÁS PESTERZSÉBET MINDEN LAKOSÁNAK!

Bezárt a jódos-sós gyógyfürdő is

Az óvodák és a bölcsődék is bezárnak hétfőtől

Bezárnak hétfőtől az iskolák

Március végéig bezárt a Csili

Március 16-ától szünetel a személyes ügyfélfogadás

Járvány idején különösen ne szemeteljünk!

Gyakrabban fertőtlenítenek a BKK járatain

Figyelem! Veszélyhelyzetet rendelt el a Kormány

Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok!

Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok!

Infoplakátok a koronavírusról

„Ez a járvány jó gyakorlat az emberiségnek, hogy figyeljünk a másikra”

Elmarad a kerületi március 15-ei ünnepség

Tájékoztatás a koronavírusról

Pesterzsébet Önkormányzatának tájékoztatója a koronavírusról

Akadálymentes nézet
Akadálymentes nézet