Korszerű műszerek a központi műtőben

A fővárosi és Pest megyei intézményhálózat több mint 4 millió embert lát el, részben a szomszédos megyék, részben az ország teljes területéről. A 2026-ig tartó, több mint 700 milliárd forint értékű Egészséges Budapest Program (EBP) keretében a négy centrumkórház mellett 11 országos gyógyintézetben és 13 társkórházban – köztük négy egyházi fenntartású intézményben – és 32 szakrendelőben valósul meg fejlesztés.

A 9 évig tartó korszerűsítési program keretében október 2-án a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház az eszközfejlesztések első ütemében 2 db cserélhető lapos műtőasztalt, 4 db nagyfrekvenciás sebészeti vágó koaguláló készüléket és 5 db betegmelegítő matracot kapott.

Az eszközöket a kórház fenntartója, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ részéről dr. Stubnya Gusztáv térségi igazgató adta át dr. Ralovich Zsolt főigazgatónak.

A közeljövőben további műtőasztalok, altató- és lélegeztetőgépek, általános sebészeti és laparoszkópos kézi műszerek is átadásra kerülnek, ezzel szolgálva a magasabb színvonalú és biztonságosabb betegellátást.