Közös képviselőknek indít képzést a BKIK

Társasházkezelői OKJ-végzettséggel nem rendelkező közös képviselőknek indít képzést a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) olyan alapismeretek elsajátítására, amelyek biztosítékot jelentenek ahhoz, hogy a jövőben kellő szakmai tudással, a törvényi előírások megértésével és betartásával felelősen végezzék tevékenységüket. A nagy érdeklődésre való tekintettel januárban újra induló képzésre folyamatosan várják a jelentkezőket.

 

Magyarországon ma mintegy 4,4 millió a lakások száma, amiből közel 1,5 millió társasház életét közös képviselők vagy társasházkezelők irányítják, gyakran sok tízmillió forintos költségvetésről gondoskodva. A tulajdonosi közgyűlésen megválasztott közös képviselők jelentős része eddig szakirányú végzettség és megfelelő tudás nélkül dolgozott. A nemrég módosult társasházi törvényelőírásainak a jövőben csak azok a közös képviselők tudnak eleget tenni, akik kellő szakmai tudással rendelkeznek.

A BKIK szervezésében indított közös képviselő képzésen a társasházak tulajdonosainak képviseletéhez, és a tulajdonosi közösség felhatalmazásából eredő feladatok ellátásához szükséges általános, jogi, műszaki és gazdasági ismereteket sajátíthatják el a résztvevők.
A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által engedélyezett oktatás elsősorban az OKJ-s társasházkezelői képzettséggel nem rendelkező közös képviselőknek, intéző- és számvizsgálói bizottság tagjainak ajánlott. A 2020 januárjában induló 40 órás képzés 8 héten át mindössze heti 1×5 órát vesz igénybe, így a résztvevők a munkájuk mellett is el tudják azt végezni. A sikeres vizsgát tevők hivatalos tanúsítványt kapnak.

A képzés költsége: bruttó 70.000 forint, mely az oktatást, a vizsgaköltségeket és a tananyagot is tartalmazza.
Részletek és jelentkezési lap a http://kozoskepviselokepzes.bkik.hu oldalon.

Telefon: +36 1 488-2439

 

Jelentkezési lap benyújtása:

  • személyesen: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. 1. emelet 107. szoba, hétfőtől csütörtökig 9.00-15.00 óráig, pénteken 9.00-12.30 óráig.
  • e-mailen: felnottkepzes@bkik.hu
  • postai úton: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.