Madarak és Fák Napi környezetszépítő pályázat

Madarak és Fák Napi környezetszépítő pályázat

Pesterzsébet Önkormányzatának Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottsága „Madarak és Fák Napi környezetszépítő pályázatcímmel pályázatot írt ki a XX. kerületi önkormányzati fenntartású óvodák és bölcsődék részére.

A pályázat célja

Az önkormányzat vissza nem térítendő pénzbeli támogatásban kívánja részesíteni azokat a pályázókat, akik vállalják területeik (udvar, udvari eszközök, közterületi zöldsáv) rendben tartását (tisztántartás, zöld felületek kaszálása, virágágyak telepítése, kezelése, k tányérozása, udvari eszközök állagmegóvása, kerítésfestés, humuszolás stb.) környezeti nevelési célú programok megtartását, ezekbe a munkákba korosztályuknak megfelelő szinten bevonják a gyermekeket, bölcsődés gyerekek esetén a szülőket is, így segítve elő a környezeti nevelést.

A jövőre vonatkozó rövidtávú környezetvédelmi, zöldfelületi fejlesztési elképzelések kidolgozása, kiemelve, hogy mik azok a területek, amik megvalósításhoz az intézmény anyagi segítséget vár.

A pályázat kapcsán a zöldterületekkel, udvarokkal összefüggő fejlesztéseket lehet megjelölni, de lehetőség van komplex környezetvédelmi programok támogatására is (pl. tanulmányi utak, célzott környezeti nevelési foglalkozások támogatása stb.)

A pályázat összege

A pályázat pénzügyi fedezete Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának 2022. évi költségvetéséről szóló rendeletében a működési célú tartalékok között rendelkezésre áll. A célra mindösszesen bruttó 1.500.000,- Ft összeg került elkülönítésre

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. április 1. (péntek) 12.00 óra

További információk a pályázatról:

Madarak_Fak_2022_ovodak_bolcsodek

 

 

(Fotó: Pxhere.com)