Megnyílt a Köves úti Gyógyszertár

2022. augusztus 24. napjával megnyitotta kapuit a kerület új gyógyszertára, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főbejáratánál lévő helyiségben. 

Pesterzsébeten/Soroksáron a Kórház közelségében eddig nem volt patika, ezért szinte létfontosságú volt a környező lakosság részére annak megnyitása. A korábbi bérlő távozása óta, a kórház vezetői minden szükséges lépést megtettek annak érdekében, hogy minél hamarabb megnyithassák saját gyógyszertárukat.
Kiemelten fontos, hogy a kórházban megforduló, ellátásban részesülő betegek, az őket látogatók, illetve a kórházban dolgozók számára biztosított legyen a kapott vények mielőbbi kiváltása, egyéb gyógyszertári szükségletek kielégítése, jövet-menet a kórházba, a kórház kapujában. Fontos szempont a gyógyszertár működtetése során, hogy az ambuláns szakrendeléseken kapott, sok esetben speciális, átlag gyógyszertárakban ritkán kapható készítmények is beszerezhetők legyenek.

A gyógyszertár egyelőre munkanapokon 8-16 óra között tart nyitva.

A kórház bízik abban, hogy a távolabbi jövőben bővíteni tudja a gyógyszertár nyitva tartását, illetve az ott kapható termékek palettáját is folyamatos szélesítik.

A gyógyszertárban elérhető termékekről, akciókról, szórólapokon, és a gyógyszertári facebook oldal keretében tudnak majd tájékozódni.