millio lepes az iskoladert

Millió lépés az iskoládért őszi kihívás

Tavalyi évben a Magyar Szervátültetettek Szövetsége indította el a „Millió lépés az életedért kampányt”, ahol több ezer embert ösztönöztek aktívabb életmódra és a mozgáson kívül számos fontos ismeretre is szert tettek a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséről, valamint annak felismeréséről.

Ez a sikeres kampány idén az Aktív Magyarország Program támogatásával a „Millió lépés az iskoládért” kihívással folytatódik, mely szeretné a tanulókat, szülőket és mindenkit, aki szívesen segítené az iskoláját mozgásra ösztönözni.

2023. szeptemberétől a fiatalok mellett, az idősebb korosztályt is megszólítja, a millió lépés kihívás. A felhívás célja, hogy a nyugdíjas korosztály rendszeresen mozogjon, valamint a magányos emberek társasági programokon vehessenek részt. 2017-től országszerte, több mint 130 gyaloglóklub alakult, abból a célból, hogy a mozgás pozitív hatásával lassítsa a természetes öregedéssel járó, az életminőségre hátrányos folyamatokat.

Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata ismételten csatlakozott a kezdeményezéshez. Arra szeretnénk bátorítani a kerületi iskolákat, hogy ismét kapcsolódjanak be a programba. A kihívásra nemcsak a diákokat várjuk, a szülők és a tanárok is hozzájárulhatnak a feltételek teljesítéséhez.    

Azon iskolák számára, melyek legalább ötször teljesítik az Országos Kékkör távját Pesterzsébet Önkormányzata az őszi félévben is 

300 000 forint sportszertámogatást biztosít.       

Az Aktív Magyarország Program felajánlásaként azon iskolák, akik legalább egyszer körbe érnek az Országos Kékkörön, sorsoláson vesznek részt. Száz szerencsés intézmény egy-egy millió forintot nyerhet sporteszközök vásárlására. 

Az Államtitkárság első három női- és férfi nyugdíjas lépegetőt, valamint a három legtöbb lépést gyűjtő klubot virtuális oklevéllel díjazza, valamint azok között, akik legalább egyszer virtuálisan teljesítik az Országos Kékkörnek megfelelő távot, 500 db Nordic Walking botot sorsolnak ki.

Pesterzsébet Önkormányzata a résztvevő gyaloglóklubok tagjait meginvitálja a 2023/2024. tanévben megrendezett Diákolimpia ünnepélyes záró rendezvényére, 2024. májusában, hogy az idősesebb és a fiatal sport- és mozgás szerető generáció közösen ünnepeljen.

A program időtartama: 2023. szeptember 25-től december 10-ig tart. Ez idő alatt kell teljesíteni a feltételeket! 

A  részletek megtalálhatóak: https://milliolepes.hu/ weboldalon