Millio-lepes

„Millió lépés az iskoládért” tavaszi kihívás

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége indította el a „Millió lépés az életedért kampányt”, ahol több ezer embert ösztönöztek aktívabb életmódra és a mozgáson kívül számos fontos ismeretre is szert tettek a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséről, valamint annak felismeréséről.

Ez a sikeres kampány idén is az Aktív Magyarország Program támogatásával a „Millió lépés az iskoládért” kihívással folytatódik, mely szeretné a tanulókat, szülőket és mindenkit, aki szívesen segítené az iskoláját mozgásra ösztönözni, megszólítva az idősebb korosztályt is, gyaloglóklubokon keresztül.

A program sikerére tekintettel 2024. március 25-én újra meghirdetésre kerül a tavaszi kihívás, mely továbbra is megszólítja az idősebb korosztálynak szóló kampány, valamint az Aktívan az iskolába! felhívás, mellyel azt szeretnék elérni, hogy a résztvevők „Zöldre váltanának”!

A program szeretné elérni, hogy a résztvevők a mindennapos iskolába, munkába járást is aktívan, mindemellett zölden végeznék. Hiszen autó helyett, lehetőség van gyalogosan, rollerral, görkorcsolyával, közösségi közlekedéssel is eljutni az iskolába, munkába, mely plusz pontot jelent a kihívásban.

Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata ismételten csatlakozott a kezdeményezéshez, a korábbi kerületi sikereket figyelembevéve. Arra szeretnénk bátorítani a Pesterzsébeti iskolákat és gyaloglóklubokat, hogy ismét kapcsolódjanak be a programba. A kihívásra nemcsak a diákokat várjuk, a szülők és a tanárok is hozzájárulhatnak a feltételek teljesítéséhez.    

Azon iskolák számára, melyek legalább hétszer teljesítik az Országos Kékkör távját és 2000 zöld pontot gyűjtenek, Pesterzsébet Önkormányzata a tavaszi félévben is 300 000 forint sportszertámogatást biztosít.       

Az Aktív Magyarország Program felajánlásaként azon iskolák, akik legalább egyszer körbe érnek az Országos Kékkörön, sorsoláson vesznek részt. Száz szerencsés intézmény egy-egy millió forintot nyerhet sporteszközök vásárlására. 

Az Államtitkárság első három női- és férfi nyugdíjas lépegetőt, valamint a három legtöbb lépést gyűjtő gyaloglóklubot virtuális oklevéllel díjazza.

A program időtartama: 2024. március 25-től – 2024. június 9-ig tart. Ez idő alatt kell teljesíteni a feltételeket! 

A részletek megtalálhatóak: https://milliolepes.hu/ weboldalon