Millió lépés az iskoládért

Tavalyi évben a Magyar Szervátültetettek Szövetsége indította el a „Millió lépés az életedért kampányt”, ahol több ezer embert ösztönöztek aktívabb életmódra és a mozgáson kívül számos fontos ismeretre is szert tettek a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzéséről, valamint annak felismeréséről.

Ez a sikeres kampány idén az Aktív Magyarország Program támogatásával a „Millió lépés az iskoládért” kihívással folytatódik, mely szeretné a tanulókat, szülőket és mindenkit, aki szívesen segítené az iskoláját mozgásra ösztönözni.

Budapest Főváros XX. Kerület Pesterzsébet Önkormányzata is csatlakozott a programhoz. Arra szeretnénk bátorítani a kerületi iskolákat, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez. A kihívásra nemcsak a diákokat várjuk, a szülők és a tanárok is hozzájárulhatnak a feltételek teljesítéséhez.   

Azon iskolák számára, melyek legalább ötször teljesítik az Országos Kékkör távját Pesterzsébet Önkormányzata 300 000 forint sportszertámogatást biztosít.        

Az Aktív Magyarország Program felajánlásaként azon iskolák, akik legalább egyszer körbe érnek az Országos Kékkörön, sorsoláson vesznek részt. Száz szerencsés intézmény egy-egy millió forintot nyerhet sporteszközök vásárlására. 

A program időtartama: 2023. március 27. – 2023. június 11.