Népességmonitor felmérés

A Központi Statisztikai Hivatal Népességmonitor elnevezéssel egy lakossági adatfelvételt hajt végre a XX. kerületben 2022 június 10. és július 10. között, az emberek  lakóhelyére és tanulmányaira vonatkozóan.

A Népességmonitor  elnevezésű felmérés egy európai kutatássorozat része, amelynek célja az egyes regiszterekből származó  adatok minőségének ellenőrzése, valamint a hivatalos statisztikai adatgyűjtések fejlesztése. Ebben az időszakban kijelölt kérdezők keresik fel a településükön lakó kiválasztott személyeket és készítenek velük interjút.

Összeírók toborzása

Az adatfelvétel keretében interjút végző összeírók toborzása még folyamatban van. Az adatszolgáltatást a KSH által kijelölt személyek az időszak elején egy internetes kérdőív megválaszolásával  teljesíthetik, vagy később egy kérdezővel lefolytatott személyes vagy telefonos interjú során. Az érintett személyek értesítése és válaszadásra felkérése postai úton történik.  A Népességmonitor felmérés akkor lesz eredményes, és akkor szolgáltat megbízható adatokat, ha valamennyi  kiválasztott személlyel sikeres interjú készül. 

A feladat megbízási jogviszony keretében végezhető 2022. június 10. és július 10. között. Jogviszonyt  létesíteni csak az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem betöltött személyekkel lehet. 

A kérdező feladata, hogy több különböző településen a kijelölt személyeket felkeresse, és a kb. 10–15 perces kérdőívet lekérdezze. A jelentkezésnél kérjük figyelembe venni, hogy a kérdezőknek az egyes körzetekhez felsorolt valamennyi  településen interjút kell készíteniük. Egy körzethez egy kérdező közreműködésére lesz szükség. 

A kérdezővel szembeni elvárások: 

• hétköznapi és hétvégi munkavégzés vállalása, 

• jó kommunikációs készség,  

• informatikai eszközhasználatban való jártasság (tablet kezelése) 

• saját e-mail-cím megléte, folyamatos elérhetőség a munkavégzés időszaka alatt, 

• saját gépjármű használatának vállalása (költségtérítéssel),

• elvárásoknak megfelelő feladatellátás, 

• saját mobiltelefon használata (költségtérítéssel), 

• elvárásoknak megfelelő feladatellátás, 

• terepmunka-tapasztalat előnyt jelent. 

Jelentkezési lap: https://www.ksh.hu/kerdoivek/nepessegmonitor/urlap.html

A feladatban való részvételre a jelentkezési lap kitöltésével lehet regisztrálni 2022. május 20-ig. Kérdéseit felteheti az alábbi elérhetőségen: nepessegmonitor@ksh.hu 

Bővebb információk:

https://pesterzsebet.hu/wp-content/uploads/hirdetmenyek/hivatalos-tajekoztatok/KSH_Nepessegmonitor_felmeres_tajekoztatas.pdf