Nyílt nap volt a Mákvirág tagóvodában

A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda Mákvirág tagóvodája március 19-én tartott nyílt napot az érdeklődő szülők számára. A résztvevőknek Winkler Györgyi tagóvoda vezető mutatta be az intézmény sajátosságait. Ezt követően gyakorlati bemutató megtekintésére volt lehetőség a Nyuszi csoportban, ahol a 2018/19-es nevelési évtől kezdődően került bevezetésre a Montessori pedagógia alkalmazása Gerlóci Gabriella óvodapedagógus irányításával.

A módszer lényege a megfelelően előkészített tárgyi környezet, a speciális eszközrendszer, amely által az egyéni fejlettségi szintjüknek megfelelően fejlődhetnek az óvodásaink és fedezhetik fel a körülöttük lévő világot. A rendhagyó délelőttön a Gerlóci Gabriella által vezetett bemutatón,a Montessori „köridő” játékos tevékenységbe nyerhettek betekintést az érdeklődők.Az óvodai napirend szerves részét képező köridőben megbeszélték és beállították a naptárt, lehetőség nyílott a beszédszervek erősítésére ajaktorna segítségével, a szociális kompetenciákat elősegítő kapcsolatteremtő játékokra valamint a kommunkációs képességek fejlesztésére. Öröm volt látni, a gyermekek aktív részvételét, együttműködését, empatikus magatartását és kitartó figyelmét. A tartalmas bemutatót követően beszélgetésre is lehetőség nyílott, ahol a szülők választ kaptak kérdéseikre. Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk a jelenlévőktől és többen döntöttek úgy, hogy szívesen választják a Montessori csoportot gyermeküknek.

Intézményünkben kiemelten fontos tartjuk, hogy a csemetéiknek óvodát kereső szülők minél többféle információt kapjanak, és elősegítsük programjainkkal a sikeres óvodaválasztást.

Kuruczné Hegedüs Magdolna intézményvezető helyettes