Önkéntes lakossági adatgyűjtés

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Budapest 20. ker. településen a hivatal elnöke által 2023-ra engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint. 

A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a  következők: 

Budapest 20. ker.  

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű  

1942 Lakossági utazási szokásai – 2023. április, július, október, 2024. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú  2003 Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2023. április-június  2154 Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel – 2023. február-április  

2229 Felnőttképzési felvétel – 2023. január-március  

2546 Életkörülmény Adatfelvétel – havi rendszerességű 

Az összeírási munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (STATEK Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. Adatszolgáltatóinknak lehetőségük van telefonon keresztüli  válaszadásra, valamint azon adatgyűjtések esetében, ahol lehetőség van rá, kérjük a válaszadókat, hogy a kérdőívek weben  történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben. 

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az  adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.  A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az  Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően  bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok  nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.  

A lakosság és a polgármesteri hivatal munkatársai részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között,  pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766-os (3-as mellék) telefonszámon, illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail  címen adunk további tájékoztatást. 

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást. Kérem, hogy a leírtak alapján a helyileg rendelkezésre álló módon (helyi lap, települési honlap stb.) tájékoztassa a  településen élőket a lakossági adatgyűjtések fontosságáról. 

Köszönjük együttműködését, támogatását, amellyel hozzájárul a Statisztikai Adatfelvételi Program sikeres  végrehajtásához!