Online ovi: „Tavaszi zöldségek”

A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda óvodapedagógusainak ebben a nehéz időszakban is kiemelt feladata, hogy támogassák a szülőket, és ötleteikkel, javaslataikkal továbbra is segítsék a gyermekek optimális fejlődését. A lehetőségekhez képest új élményekhez és megtapasztalásokhoz juttassák őket a családokkal karöltve, együtt munkálkodva.

Május második hetében a mi feladatunk volt a következő-heti élményterv készítése, így összeültünk kolléganőmmel ötletelni, témát választani. A tavaszi zöldségekre esett választásunk, mert úgy gondoltuk ebben a témában igazán sokféle, változatos élménnyel gazdagodhatnak gyermekek-szülők egyaránt.

Építve az elmúlt hetekre is-melyek azt bizonyították, a szülők igényt tartanak, és szívesen fogadják heti élménytervezeteinket.  A visszajelzésekből az is kiderült, hogy barkács ötleteink igazán közkedveltek. Ezért igyekeztünk minél több és változatosabb eszközt-témát felkínálni, hogy ki-ki kedvére alkothasson. Számtalan szebbnél szebb és kreatívabb munka került albumunkba, amiből montázs képet készítettünk-ezzel is értékelve és elismerve a közös munkát.

Új ötletként főzőcskézésre invitáltuk a családokat, mely során megoszthatták, közkinccsé tehették receptjeiket és az elkészült finomságokat. Ezekből online receptfüzetet készítettünk, melyet a közeljövőben is kedvükre lapozgathatnak. Készíthetnek. Öröm volt látni a sok boldog gyermekarcot és a segítő kezeket..

A hét lezárásaként és összegzéseként egy zenés kis videót, élményösszefoglalót készítettünk, mely igazán maradandóvá tette ezt a programokban gazdag, tartalmas együtt munkálkodást. Köszönet a családoknak és a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda dolgozóinak a közös együtt gondolkodásért, aktivitásért, hisz ez által igazán rendhagyóvá és különlegessé varázsolták hetünket- reméljük mindenki megelégedésére.

Heiter Rita óvodapedagógus

 

A gyermekek és a szülők által összeállított receptfüzet itt található: https://www.flipbookpdf.net/web/site/3f7cbd7ed1f6e1ab8407bcd8a04b7a029bae844b202005.pdf.html