Sikeres iskolakezdést gyermekeinknek

A gyerekek iskolára való felkészítése mindig új kihívásokat jelent a pedagógusok és a szülők számára. Az idei évben ennek megkönnyítésére a Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvodájában és a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában működő Mozgás Munkaközösség közös vállalkozásba fogott a körzetükben élő, és a két intézmény

be járó gyermekekért.

Kiemelt célunk az óvoda-iskola átmenet és pedagógusaink szakmai munkájának elősegítése, mind elméleti, mind gyakorlati alkalmazásban.

A két intézmény vezetője, Buc-Horváth Gabriella és Csák- Rozgonyi Cecília elhatározták, hogy kinyitják intézményeiket a tanítók előtt, hogy az óvodában elindított angol nyelvoktatás és mozgáskultúra értékeit az iskolában magas szinten tudják folytatni gyermekeink.

Gyüre Zsuzsanna és Blach Nóra alsós tanítók először a saját óvodai környezetükben figyelték meg gyermekeinket, majd kapcsolódtak be, végül irányították a foglalkozásokat, majd a nagycsoportos gyermekeink az iskolalátogatás alkalmával vettek részt a tanítók által  szervezett és vezetett tevékenységekben. A kis gyöngyszemeknek óriási élményt nyújtott az általános iskola tornatermében való versenyjátékok lehetősége óvó nénijeik jelenlétében.

Az ezt követő nyílt nap alkalmával pedig a szülőknek is lehetőséget biztosítottak az iskola minden napjainak betekintésébe.

A közös cél- és feladatrendszer elindította a pozitív együttműködést a gondolkodásban és a tevékenységekben egyaránt. Lett egy nagy tesónk, aki épít ránk, és vár bennünket majd szeptemberben az óvoda falán túl.

Sánta Ábelné

Pesterzsébeti Gézengúz Óvoda Gyöngyszem Tagóvoda vezetője