Eletkorulmeny_plakat_

Statisztikai adatgyűjtés

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Budapest 20. ker. településen a hivatal elnöke által 2024-re engedélyezett, önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint. A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a  következők: 

Budapest 20. ker.  

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei – havi rendszerességű  

1942 Lakossági utazási szokásai – 2024. április, július, október, 2025. január hónapokban, negyedéves gyakoriságú

2003 Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról – 2024. április-június 

2154 Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel – 2024. február-április  

2546 Életkörülmény Adatfelvétel – havi rendszerességű 

1711 Időmérleg felvétel – 2024. április – 2025. március 

Az összeírói munkát a Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (STATEK Kft.) fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. Adatszolgáltatóinknak lehetőségük van telefonon keresztüli  válaszadásra, illetve egyes adatgyűjtések esetében arra kérjük a válaszadókat, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési  lehetőségét részesítsék előnyben. 

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik az ország különböző településein. Az  adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.  A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az  Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 számú rendelete (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának  megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi  adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közöljük.  

A lakosság és az önkormányzat részére munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és  14:00 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon (3-as mellék), illetve a lakinfo@ksh.hu e-mail-címen adunk további  felvilágosítást.  

Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a www.ksh.hu internetes oldalon található Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Lakossági adatgyűjtések menüpont nyújt tájékoztatást. Kérem, hogy a leírtak alapján a helyileg szokásos módon (helyi lap, települési honlap stb.) tájékoztassa a településen élőket a lakossági adatgyűjtések fontosságáról! 

Köszönjük az együttműködését, támogatást, amellyel hozzájárul a Statisztikai Adatfelvételi Program sikeres végrehajtásához! 

MEF_plakat
MEF_plakat
EJEA_plakat
EJEA_plakat