Szakmák éjszakája

A Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda Bíró Mihály utcai óvodája képviseltette magát a „Szakmák éjszakája” pályaorientációs programon a XIX. kerületi Semmelweis Ignác Szakképző Iskolában.

Az újszerű rendezvényen való részvételre Payr Erika, az önkormányzat Oktatási referense kérte fel intézményüket, hogy ezáltal is elősegítsük az óvodapedagógusi hivatás népszerűsítését. A rendezvényen Szima Krisztina és Kuruczné Hegedüs Magdolna óvodapedagógusok mutathatták meg a pálya szépségeit és vonzerejét. A szakmák éjszakáján az iskola tanulói, a kerület nyolcadik osztályos diákjai, pedagógusok és szülők isrészt vettek. Örömmel tapasztaltuk, hogy igen nagy volt az érdeklődés a téma iránt, hiszen három tanítási órában több mint 60 fő vett részt a tájékoztatón. A diákok és jelen lévők először prezentáció által szerezhettek információkat az óvodapedagógusi pályáról megtudhatták, hogy milyen végzettség és képességek szükségesek.Tájékozódhattak arról, hogy pontosan milyen feladatokat látnak el az óvó nénik valamint megismerhették a szakmai előrehaladás lépcsőfokait, a pedagógus életpályamodellt. Ezt követően feltehették kérdéseiket és lehetőséget ajánlottunk fel arra, hogy személyesen is ellátogassanak az intézményünkbe. Több diáklány jelezte, hogy szívesen eljönne az óvodánkba, a szakmát közelebbről is megismerni. Végül lehetőségük nyílott személyes elbeszélgetésre, majd pedig a játékok kipróbálására.Felkínáltunk számukra Montessori eszközöket, fejlődés puzzle kirakókat és memóriajátékokat, amelyekkel ugyanolyan szívesen tevékenykedtek, mint az ovisaink. A gyermekmunkákból készített kiállítás, szintén felkeltette az érdeklődésüket. Bízunk abban, hogy a személyes találkozással és a közvetlen információk átadásával minél többen választják ezt a szép hivatást.

Köszönjük a lehetőséget és az intézményünk a továbbiakban szívesen vesz részt hasonló innovatív programokon, amelyek elősegítik a fiatalok pályaválasztását.

Kuruczné Hegedüs Magdolna intézményvezető helyettes