Tájékoztatás a koronavírusról

Tisztelt Pesterzsébeti Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az új típusú koronavírussal kapcsolatos teendők koordinálására az Önkormányzat az egészségügyi ellátásban résztvevő kerületi szakemberek közreműködésével munkacsoportot hozott létre.

A résztvevő munkatársak folyamatosan figyelemmel kísérik a hivatalosan megjelenő információkat, és tájékoztatják Önöket honlapunkon (www.pesterzsebet.hu) és hivatalos Facebook-oldalunkon (https://www.facebook.com/Pesterzsebetonkormanyzat).

Az új koronavírussal kapcsolatos naprakész információk a koronavirus.gov.hu és a https://www.nnk.gov.hu/  weboldalakon is elérhetők.

Kerületünkben sem igazolt koronavírus okozta megbetegedés, sem pedig vírusgyanús eset nem fordult elő eddig! 

Néhány egyszerű higiénés szabály betartásával jelentősen csökkentheti az esélyét annak, hogy elkapja a fertőzést. Az alábbi óvintézkedésekkel nemcsak az új koronavírussal, hanem a szezonális influenzával való fertőződés is elkerülhető, hiszen mindkét betegség hasonló módon terjedhet.

  • Mosson gyakran és alaposan kezet, lehetőleg szappanos vízzel, vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítővel tisztítsa meg a kezét! Kézmosás során ügyeljen a körmei alatti, és az ujjai közötti területekre is!
  • Fordítson fokozott figyelmet immunrendszere erősítésére!

 

  • Szellőztessen gyakran, fogyasszon elegendő vitamint, fordítson figyelmet a testmozgásra is!

 

  • Tüsszentés és köhögés esetén használjon papír zsebkendőt, azt azonnal dobja ki a szemetesbe, majd alaposan mosson kezet!
  • Lázas beteggel lehetőség szerint kerülje az érintkezés minden formáját!
  • A megszokott érintkezési, üdvözlési formákat, például a kézfogást, a puszit, a baráti ölelést tanácsos mellőznie!
  • Lázzal járó betegség esetén telefonon jelentkezzen orvosánál, számoljon be a tüneteiről, ha a közelmúltban külföldön járt, akkor arról is!
  • Ne menjen el személyesen a váróterembe, orvosi rendelőbe, ha koronavírussal érintett országban járt, vagy onnan érkezett!

Ha Ön időskorú, vagy valamilyen krónikus betegsége is van, fokozottan ügyeljen a fentiekre!