Tájékoztató a gyermekétkeztetés igénybevételéről a téli szünetben

Pesterzsébet Önkormányzata a szünidei gyermekétkezés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére a déli meleg főétkezést (helyben történő elfogyasztással vagy elvitellel) a téli tanítási időtartama alatt, valamint ezen időtartamra eső, a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatti munkanapon ingyenesen biztosítja.

A szünidei gyermekétkeztetés a téli szünetben a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskolában (1201 Budapest, Attila u. 25-27.) vehető igénybe elvitellel vagy helyben fogyasztással.

Az óvodás korú és bölcsődés korú gyermekek vonatkozásában a gyermek által látogatott intézményben a szokásos módon vehető igénybe a gyermekétkeztetés.

A hátrányos helyzetre, halmozottan hátrányos helyzetre, illetve a szünidei gyermekétkeztetés igénybevételére vonatkozó részletes felvilágosítást Pesterzsébet Polgármesterei Hivatala Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztálya nyújt az igénylők számára.