pesterzsebet

Tájékoztató támogatások változásáról

Pesterzsébet Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2023. június 9-ei ülésén elfogadta a települési támogatásokról szóló önkormányzati rendelet módosítását. 

A rendelet módosításával a Képviselő-testület a gyermeket nevelő családok költségeinek enyhítése érdekében, az iskolakezdéssel kapcsolatos költségekre tekintettel beiskolázási támogatás bevezetéséről döntött. A támogatás iránti kérelmeket tárgyév július 1. napja és szeptember 30. napja között lehet benyújtani. 

Az új támogatási forma bevezetése mellett a rendelet módosításával 2023. július 1-jétől a jó tanulmányi eredménnyel rendelkező tanulók számára nyújtható szociális tanulmányi támogatás, a temetési költségekre tekintettel igényelhető rendkívüli települési támogatás, valamint a szállítási szolgáltatáshoz nyújtott támogatás esetében is emelkedett a jogosultság alapjául szolgáló jövedelemhatár. 
A támogatásokkal kapcsolatos további részletes információt a Pesterzsébeti Polgármesteri Hivatal Közművelődési, Egészségügyi és Szociális Osztály munkatársai személyesen ügyfélfogadási időben (hétfő: 14.30-18.00., szerda: 8.00-16.30., péntek: 8.00-11.30.) előzetes bejelentkezés alapján, illetve a 289-25-11-es telefonszámon nyújtanak.