Támogatás a mentőállomásnak

A Pesterzsébetiekért Egyesület 1 millió forint értékben adományozott az ellátáshoz szükséges eszközöket a Pesterzsébeti Mentőállomásnak. A csomagot július 2-án adta át a szervezet elnöke.

Pesterzsébet Önkormányzata és képviselő-testülete nevében Szabados Ákos köszöntötte a jelenlévőket. A polgármester elmondta: – Az önkormányzat korábban is nyújtott támogatást a mentőállomásnak, a mai azonban kivételes alkalom, hiszen felajánlásokból jött létre a segítségnyújtás.

A Pesterzsébetiekért Egyesület azért alakult, hogy az itt élők javát szolgálja, főként az egészségügyi ellátás területén – fogalmazott dr. Kiss Zsolt háziorvos, az egyesület elnöke, majd így folytatta: – Az a mondás, amelyet 1887-ben Kresz Géza, neves mentőszolgálat-alapító, budapesti tisztiorvos mondott, hogy „Mindenkit érhet baleset”, most is nagyon érvényes. Ezért úgy gondoltuk, úgy tudnánk leginkább az erzsébeti polgárok javára tenni, ha saját mentőállomásunkat segítjük. Az egyesület, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány és a polgárok gyűjtése segítségével 1 millió forintnyi eszközökkel járulunk hozzá a kerület és az egész mentésügy javára végzett munkájukhoz.

sz.

(fotó: Zsarnóczky Gyula)