„Tanulj SzakMÁt!”

Budapest Főváros Kormányhivatala Foglalkoztatási Főosztálya a fiatalok munkaerő-piaci integrációját segítő és prevenciós feladatai körében március 5-én 9-16 óráig negyedik alkalommal szervezi meg a „Tanulj SzakMÁt! Pályaorientációs és Szakképzési Börze” elnevezésű rendezvényét a MOM Sport Központban (1123,Budapest, Csörsz utca 14.).

A program célja, hogy segítséget nyújtson az új szakképzési rendszerben való eligazodásban, a megfelelő szakma kiválasztásában, amely hozzájárul a szakképzésben végző fiatalok és felnőttek eredményes bekapcsolódásához a munka világába, valamint hogy támogatást nyújtson a pályaorientáció megerősítéséhez mind egyéni, mind intézmény szinten, ezzel hozzájárulva a pályaválasztás pedagógia-szakmai jellegű feladataihoz. A rendezvényre a fővárosban működő gimnáziumok és szakképző intézmények végzős diákjai, valamint regisztrált, szakképzésben részt venni szándékozó álláskeresők kapnak meghívást.

A börzén a Főváros 5 Szakképzési Centrumának közel 62 szakképzési intézménye, további 10 nem állami fenntartású szakképző iskola, 20 munkáltató és szakmai szervezet vesz részt kiállítóként. Az intézmények önálló standokon szórólapjaikkal, képzési tájékoztatóikkal, képzésekre szóló jelentkezési lapokkal és személyes információnyújtással várják az érdeklődőket. BFKH FFO kiemelt standján 66 szakirányban elérhető felnőttképzési ajánlattal várják tanácsadóink a látogatókat.

Az előző évek sikeren felbuzdulva ebben az évben is egész napos színpadi programmal készülünk a szakképzés jegyében. A délelőtti programban a „Sikeres szakmák sikeres mesterei” témában Hajas László mesterfodrász, Dévényi Kathy sminkmester, Bede Róbert sztárséf, Deniz rapper, Kiso rádiós műsorvezető, Szujó Zoltán sportriporter mondja el pályaválasztása/szakmaválasztása történetét és a sikerhez vezető útját. Újdonságként további 15 sikeres fiatal civilszakember mutatkozik be, akik közül többen a fővárosi hiányszakmák körébe tartozó foglalkozásokban tevékenykednek kiemelkedően. Az ő tapasztalatuk, történetük hasznos és követendő példát mutathat a látogatók számára.

A délutáni program panelbeszélgetésekből áll, melyek keretében különböző megközelítésből kerülnek bemutatásra a szakképzés lehetőségei. A látogatók bekapcsolódhatnak a beszélgetésekbe, feltehetik személyes kérdéseiket.

Bővebb információ: www.szakmazzbudapest.hu