TOVÁBBRA IS KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS VAN ÉRVÉNYBEN!

Szerdai ülésén a Kormány úgy döntött, hogy szombattól további egy hétre újra meghosszabbítja a kijárási korlátozást. Tehát továbbra is csak alapos okkal, az előírt életkori és időkorlátozások mentén szabad elhagyni otthonunkat. Be kell tartani az egymástól legalább másfél méteres távolságot is.

Szombaton 0 órától vasárnap éjfélig tartó időszakra a polgármesterek felhatalmazást kaptak a fentieknél szigorúbb előírásokra. Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján a korábbiaknál szigorúbb intézkedéseket nem vezetünk be Pesterzsébeten, de ismét az eddigiek szigorú betartására kérjük és szólítjuk fel Tisztelt Lakosainkat:

  • Közterületeinket (parkok, terek, sportparkok, sétálóutca, játszóterek) csak áthaladás és célirányos közlekedés céljára használják, a szalaggal elkerített részeit pedig erre se vegyék igénybe!
  • Az utcákon, közterületeken ne csoportosuljanak, tartsák meg az előírt távolságot és kerüljenek mindenféle személyes kontaktust!
  • Az üzleteket, egyéb vásárlóhelyeket kizárólag az életkoruknak megfelelő időszakban látogassák!
  • Aki teheti, viseljen maszkot, kendőt, vagy alkalmazzon bármilyen, az orr és a száj eltakarására alkalmas módszert!

Ezek a szabályok Önökért, mindannyiunkért vannak, de csak akkor hoznak eredményt, ha MINDENKI betartja őket. Mindannyiunk KÖZÖS felelőssége, hogy fegyelmezettséggel, odafigyeléssel MEGAKADÁLYOZZUK a járvány terjedését.

EGYMÁSTÓL TÁVOL, DE EGYÜTT, EGYMÁSÉRT!