„Tudni illik, mi illik” a HSZI-vel

Az idei nevelési évben a Kékcinke tagóvoda rendszeres vendégei a Humán Szolgáltatások Intézményének (HSZI) munkatársai. Azon felül, hogy folyamatosan részt vesznek a szakmai megbeszéléseken, valamint igény szerint a szülőkkel való konzultációkon, a gyermekeink mindennapjaiba is bevonják a HSZI által kínált programokat.

A legutóbbi ilyen alkalommal a HSZI képviselői a gyerekek számára összeállított helyes viselkedési és illemszabályokat ismertető és gyakoroltató programcsomagot hoztak. A történet Züriről, a kis űrlényről szólt, aki meg szerette volna tudni, hogyan kell helyesen viselkedni, és különböző helyzetekben mi helyes és mi helytelen. A kedves kis bábfigura és a szemléltető képek segítségével játékosan beszélgettek a köszönés fajtáiról, az alapvető illemszabályokról, arról, hogyan kell bemutatkozni. A kicsik megtanulták azt is, hogy milyen fontos az egymásnak való segítségnyújtás, a bocsánatkérés, hogyan illik kérni és megköszönni.  Ezen felül a gyerekek megmutatták Zürinek, hogyan kell helyesen kezet mosni, tisztálkodni, kulturáltan étkezni, és elmagyarázták neki, hogy ezek miért fontosak.

Minden kisgyermek örömmel és lelkesen tanítgatta a kis űrlényt a különböző illemszabályokra, a helyes viselkedésre, s játékos formában bővíthették ilyen irányú ismereteiket. Köszönet a HSZI munkatársainak: Ficsor Tímeának, Kovács Gyulának és Magyar Ritának a program megvalósításáért!

Zollner Zoltánné