komposzt

Újra Lakossági komposztálási program Soroksáron és Pesterzsébeten

A Cseresznyevirág Alapítvány szervezésében idén folytatódik a komposztáló program a kerületben. A  projekt a Fővárosi Önkormányzat Környezetvédelmi Alapjának, a Soroksári Önkormányzat, valamint  a Pesterzsébeti Önkormányzat támogatásával valósul meg.  

A hulladék megelőzés és újrahasznosítás egyik legjobb módja a komposztálás, amely során a  háztartási és kerti zöldhulladékok természetes módon lebomlanak. Ezáltal a növények számára igen  értékes nyersanyag keletkezik, a humusz, vagy más néven komposzt. Ez egy ásványi anyagokban  gazdag, sötétbarna, földszerű anyag, kiváló adalékanyagként használható fel cserepes növények  átültetése során, vagy kerti növények tápanyagellátásának biztosítására. 

A komposztálási programba 80 háztartást vonunk be Soroksár és Pesterzsébet területéről, akik  számára háztartásonként 1 db komposztáló ládát biztosítunk térítésmentesen.  

A programra már lehet jelentkezni, a komposztládákhoz egy tájékoztató előadás keretében lehet  hozzájutni.  

Az előadások időpontjai: 

Soroksáron:  2023.07.22. (szombat) 10.00 h és 11.00h (az előadás díjmentes!) 

Helyszín: Táncsics Mihály Művelődési Központ, Soroksár 

Pesterzsébeten:  2023.07.22. (szombat) 13.00 h és 14.00 (az előadás díjmentes!) 

Helyszín: Csili Művelődési Központ, Pesterzsébet 

Amennyiben szeretne komposztáló ládát igényelni, kérjük, hogy az alábbi email címen  regisztrálni szíveskedjen, pontos név és lakcím megadásával:

Email: cseresznyealap@gmail.com

(Fotó:Pxhere.com)