Újra szőnyegen a pesterzsébeti nagycsoportosok

2018-ban az ESMTK Birkózó Szakosztálya hagyományteremtő jelleggel vágott bele az Ovis Fesztivál elnevezésű rendezvénysorozatba, melynek célja, hogy a pesterzsébeti nagycsoportosok játékos sorverseny és grundbirkózás keretein belül összemérjék tudásukat. November 6-án került megrendezésre a III. Ovis Fesztivál első fordulója, amelyen a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda, a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda Gyermekkert Tagóvodája és a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda Kékcinke Tagóvodája vett részt.

A sorversenyek előtt a Birkózó Szakosztály második birkózó sportosztályos tanulói mutatták be látványos gyakorlataikat a résztvevőknek.

Az óvodás gyerekek gyorsfutásban, nyusziugrásban, békaugrásban, pók és rákjárásban, kutyafutásban, macijárásban, térden futásban, laposkúszásban, valamint grundbirkózásban mérték össze tudásukat, melyek alapján magabiztos fölénnyel a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda bizonyult a legjobbnak. A második helyen a Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda Gyermekkert Tagóvodája, a harmadikon pedig a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda Kékcinke Tagóvodája végzett.

Az esemény végén minden gyermek jutalomban részesült, valamint a megjelent óvodák képviselői ajándékokat vehettek át a szakosztály elnökétől, Losonczi Ottótól.

A verseny érdekessége volt, hogy a szülőket is bevonták a sorversenybe, ahol a lelkes anyukák és apukák is megcsillantották a tudásukat különböző ügyességi feladatokban.

A rendezvényen a megjelent nagycsoportos óvodásokon, szülőkön, óvodapedagógusokon kívül megjelent Nemes László alpolgármester, Nemesné Németh Judit, a Sportbizottság elnöke, Nagy Lászlóné képviselő, Lernyei Ákos, a Gyulai István Általános Iskola intézményvezetője, valamint Együdné Szegedi Andrea, Rajné Zsebedits Lívia, Boros Jolán és Salga Kristóf sportosztályos tanítók.

 

A III. ovis fesztivál első fordulóján részt vett gyerekek:

Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda

Csapatvezető: Kliment László

Csapattagok: Ramyar Daryan, Sebestyén Dániel, Huszár Vanda, Vörös Benett, Krisztyán Dominik, Horváth Olivér, Nagy Ákos, Pasztusics Máté, Tremmel Janka, Molnár Hunor

Pesterzsébeti Lurkóház Óvoda Gyermekkert Tagóvodája

Csapatvezető: Balogh Ferenc

Csapattagok: Rostás Máté, Huskó Ferenc, Danó Dániel, Szatmári Ádám, Nemes Tamás, Varga Dániel, Borzán Dénes, Füst-Nagy Márk, Csipkés Kevin, Kovács Bálint

Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda Kékcinke Tagóvodája

Csapatvezető: Nagy József

Csapattagok: Molnár Bianka, Toui Viktória, Albak Zoé, Lenk Izabella, Zinkóczki Nimród, Magyari Karina, Szabó Roland, Kocsis Petra, Solti Soma, Plesche Ádám, Galyas Kinga

 

Köszönjük minden kedves résztvevőnek, hogy megjelenésükkel emelték az esemény színvonalát.