Újraélesztő készüléket kapott a mentőállomás

Ötmillió forint értékű újraélesztő készüléket adott át a Pesterzsébeti Mentőállomásnak a XXI. Kerület és Környéke Mentőalapítvány április 5-én.

Az eseményen Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője köszöntötte a megjelenteket és köszönte meg az alapítvány támogatását, majd átadta a szót dr. Engelbrecht Imrének, az OMSZ Közép- magyarországi Régió orvosigazgatójának.

– Nagy öröm számunkra, amikor azt éljük át, hogy tőlünk picit független szereplők összefognak egyrészt a mi munkánk könnyítése, másrészt bajba jutott embertársaink mielőbbi segítése érdekében – fogalmazott az orvosigazgató. – Nagyon jó kezekbe kerül ez az eszköz, hiszen a Pesterzsébeti Mentőállomás a régió egyik kiemelt mentőállomása, kulcsfontosságú szerepet tölt be az elsősorban tőlünk délebbre történő események ellátásában, valamint speciális mentőegységgel, úgynevezett mentőtiszti kocsival is rendelkezik. Reméljük, hogy bajtársaink minél kevesebbszer fogják használni, de amikor kell, akkor nagy segítséget fog nyújtani a bajba jutottak számára. Az eszközzel rendkívüli mértékben meg tudjuk növelni annak esélyét, hogy a keringésleállást szenvedett embertársaink a speciális beavatkozás után visszakerüljenek a mindennapi életbe – mondta.

Dr. Engelbrecht Imre végül megköszönte Pesterzsébet Önkormányzatának a mentőállomás számára évek óta nyújtott támogatását. A mentőállomás felújításához korábban több millió forinttal járult hozzá önkormányzatunk, idén pedig új bútorok beszerzéséhez nyújt anyagi segítséget.

– Az egészségügyi szakemberek körében csak „Lucas”-nak nevezett újraélesztő eszköz kiváltja azt a szakembert, aki az újraélesztés alatt a bajba jutott mellkasát nyomja, így felszabadul két kéz, ami más módokon – akár gyógyszer adásával, akár a légút biztosításával – segítheti a sikeres beavatkozást – tudtuk meg Szappan Szilárdtól, az alapítvány vezetőjétől.

Sz.

(fotó: Zsarnóczky Gyula)