viharkar

Viharkárokkal kapcsolatos információk – FRISSÍTVE!

A tegnap éjszakai vihar jelentős károkat okozott Budapest egész területén, így Pesterzsébeten is. A közterület-felügyelők részvételével reggel óta tart a károk felmérése, a rendőrség, a tűzoltóság, a rendvédelmi osztály és helyi vállalkozók összehangolt munkájával pedig megkezdődött a károk elhárítása is. 
Az extrém mennyiségű csapadék miatt  jelentős mennyiségű esővíz gyűlt össze a közterületeken, amelyet csapadékvíz elvezető rendszer nem képes azonnal elvezetni, ezért fokozottan ügyeljenek a közlekedésre, és akinek lehetősége van, segítse a kárelhárító munkát a kanálisok fölé felgyűlt hordalék eltávolításával. A tömegközlekedésben is várhatók fennakadások, erről a https://m.bkkinfo.hu-n tájékozódhatnak.

A viharkárokkal kapcsolatos bejelentéseket a pesterzsébetiek

a Rendvédelmi osztály telefonszámán: +36202555842,
illetve az Önkormányzat honlapján: https://pesterzsebet.hu/lakossagi-bejelentes/
vagy a varosfejlesztes@pesterzsebet.hu email címen tudják megtenni.

Kérjük, a helyszín beazonosíthatóságához minden esetben az utca, a házszám, a kereszteződés pontos megadásával tegyék meg bejelentésüket. 

Türelmüket és segítségüket köszönjük! Vigyázzanak magukra és egymásra!


SPORTTELEPEK

A szombat hajnali vihar az ESMTK sporttelepein és intézményeiben is jelentős károkat okozott.

Tóbiás Zsolt üzemeltetési koordinátortól megtudtuk, hogy a helyreállítás, a károk felszámolása, a balesetveszély elhárítása és a takarítás mindenhol megkezdődött.

Az uszoda és a babapark zavartalanul üzemel, bár a parkban kidőlt egy fa és az uszoda is több helyen beázott.

A Vízisporttelepen több épületet is elöntött a víz, az ott található játszótéren a csatorna nem tudta elvezetni a vizet, így ezt a területet lezárták, de a többi rész zavartalanul üzemel.

A Zodony utcai utánpótlás sporttelepen a büfé teraszát tarolta le a vihar és a futballpályán áll a víz. Az Ady Endre utcai stadionban a kispadok kerültek víz alá, és a szertár is beázott. A károk ellenére mindkét sportelep zavartalanul üzemel.

A Jégcsarnokban a büfé, az öltözők és a lelátó is beáztak, ám a csarnok jelenleg amúgy is zárva tart a nyári karbantartás, felújítás miatt, az újranyitást augusztus végére tervezik.

(Fotó: Pxhere.com)