Viszlát, FUTÁR! Helló, BudapestGO!

Viszlát, FUTÁR! Helló, BudapestGO!

Új korszak kezdődik a közösségi közlekedésben a digitalizációnak köszönhetően. Elbúcsúzunk a sokak által ismert FUTÁR applikációtól, hogy átvegye helyét a BudapestGO. Az új alkalmazás már nem csupán utazástervező. Sokkal több annál. Az applikációban integráltan, egy helyen lehet a jövőben útvonalat tervezni, jegyet vagy bérletet vásárolni, illetve tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről. Tervek szerint a közeljövőben megjelennek az applikációban olyan további funkciók is, amelyek a Budapest különböző kerületeiben élők számára lehetnek különösen hasznosak.

BudapestGO néven alapjaiban újul meg a BKK utazástervezője, számos új kényelmi funkció bevezetésével szintet lépett a népszerű applikáció. Egy olyan digitális szolgáltatás jött létre, amely végigkíséri a felhasználókat az utazás első gondolatától, a tervezésen és a jegyvásárláson át egészen az utolsó megtett kilométerig. Sőt, valójában annál is tovább.

 Az applikáció leghasznosabb funkciói:

-Jegy- és bérletvásárlás az appban, sőt már a digitális vonaljegy is elérhető

Az alkalmazás segítségével néhány kattintással bármikor lehet jegyet vagy bérletet vásárolni. A digitális termékek között megjelenik az egyszeri utazásra alkalmas vonaljegy, márciusban pedig érkeznek a 30 és a 90 perces időalapú jegyek is.

-Automatikus havibérlet-megújítás

A jövőben a Budapest-bérletekért nemhogy nem kell sorba állni egy ügyfélközpontban vagy egy automata előtt, de még a telefont sem kell minden hónapban nyomkodni. A BudapestGO lehetőséget ad arra, hogy a BKK ügyfelei ismétlődően – kvázi előfizetéses jelleggel – minden hónapban automatikusan megvásárolják havibérletüket. Természetesen ezt bármikor le lehet állítani egyetlen gombnyomással.

-Átláthatóbb megjelenés, gyorsabb utazástervezés

Az applikációban egyszerűbben használhatók a menetrendek, áttekinthetőbb az utazástervezés. Egyetlen gombnyomással ki-be kapcsolhatók a járművek a térképen. Ki lehet választani, hogy az alkalmazás kevesebb átszállással vagy kevesebb gyaloglással tervezzen. Már be lehet állítani egyedi, gyors útvonalak tervezését, illetve az elmentett címeket is könnyebben lehet kezelni.

-Forgalmi információk megjelenítése

A BudapestGO-ba olvad a sokak által használt BKK Info applikáció. Ennek köszönhetően az alkalmazás az utazástervezés során jelzi az aktuális forgalmi változásokat is.

-Főképernyőn a megvásárolt jegyek és bérletek

A jegybemutatás is nagyon egyszerűvé válik. A widget funkció használatával a megvásárolt jegy kirakható a telefon főképernyőjére, azaz egy kattintással elérhető, érvényesíthető vagy bemutatható.

-Testre szabható push üzenetek

A BudapestGO semmit sem felejt el, és időben szól mindenről, például a bérlet lejárta előtt 2 nappal emlékeztet a fordulónapra is. A push értesítés igény szerint testre szabható, hogy ne zavarja a felhasználót. A kedvenc járatokra és megállókra vonatkozó értesítésekhez lehet választani konkrét napot, időintervallumot, járatszakaszt, és az is beállítható, hogy kizárólag a késésekről érkezzen push üzenet a képernyőre.

A látássérült és mozgássérült felhasználókra is gondolva, esélyegyenlőséggel foglalkozó szakemberek bevonásával már most is zajlik az applikáció továbbfejlesztése a minél jobb felhasználhatóság érdekében.

 

A BudapestGO jövője a kerületek szempontjából

Születése után a BudapestGO azonnal továbbfejlődik. A tervek szerint még idén megvalósul az a fejlesztés, amellyel a kerékpáros tervezés során az applikáció figyelembe fogja venni a domborzati viszonyokat, tehát a magassági adatokat, illetve a különböző nyomvonaltípusokat. Ez elsősorban a belvárosban, illetve a budai kerületekben élők számára lehet hasznos, ahol számos MOL Bubi gyűjtőállomás, és kerékpársáv található.

Az igényvezérelt járatok megjelenítése az alkalmazásban is a tervek között szerepel még 2022-ben, ennek köszönhetően az appon keresztül is igényelhető lesz a Telebusz szolgáltatás, ami a külső kerületekben élők számára hasznos. A hosszú távú tervek között szerepel, hogy a budapesti agglomerációs közlekedést is teljeskörűen kiszolgálja az app, ami ugyancsak a külső kerületekben élőknek jelenthet további segítséget.

A BudapestGO applikációt várhatóan napokon belül mindenki elérheti, bevezetése fokozatosan történik. Az új alkalmazás ingyenesen letölthető lesz a Google Play áruházból és az App Store-ból. Azok a felhasználók, akik már okostelefonjukra telepítették a FUTÁR applikációt, elegendő frissíteniük a régi alkalmazást.

További információk  bkk.hu/budapestgo vagy https://bkk.hu/hirek/2022/02/viszlat-futar-hello-budapestgo.7308/

 

 

(Fotó:Pxhere.com)