A Kerekerdőbe is megérkezett a Vándor Meseíró

Böde Péter – Vándor Meseíró a tavasz első napjaiban látogatott el a Pesterzsébeti Kerekerdő Óvodába. A gyermekek életkorához illesztett előadásában mutatta be alkotásait. Saját rajzaival illusztrált könyveiből rövid versekkel, találós kérdésekkel, nyelvtörőkkel mulattatta közönségét. Délután lehetőséget biztosított a szülőknek, hogy gyermekeiket megörvendeztessék a kézjegyével ellátott könyvekkel, színezőkkel.

A Kerekerdő oviban az irodalmi nevelés nagy jelentőséggel bír. Nyelvi képességfejlesztés során bővítjük az óvodások szókincsét, alakítjuk a hangok, szavak helyes ejtését, a tiszta beszédet. Fontosnak tartjuk, hogy az élmények pozitív érzelmeket váltsanak ki a gyermekekből.

Böde Péter műveinek tartalma hozzájárul a gyerekek világképének alakításához, az erkölcsi és esztétikai értékek közvetítéséhez. Hatását tekintve gazdagítja, színesebbé teszi a 3-6 évesek lelkivilágát. A programközösség formáló ereje, valamint komplex személyiségfejlesztő hatása hozzájárul az értő olvasóvá neveléshez. A családoknak alternatívát kínál a szabadidő hasznos és tartalmas eltöltéséhez.

Sziki Tamásné

óvodapedagógus