Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Csend a nagyvárosban kiállításmegnyitó

2023.11.08. @ 17:00 - 18:00

gora_kialltas

Az Erzsébet Napok keretében bemutatjuk a Gaál Imre Galéria új, időszaki kiállítását.

Góra Orsolya festőművészt és Somogyi Emese szobrászművészt több mint két évtizedes barátság és alkotói munka köti egymáshoz. Mindketten a Magyar Képzőművészeti Egyetemen diplomáztak az ezredfordulón és jelenleg MMA ösztöndíjasként alkotnak elsősorban Budapesten és környékén. Időről-időre közös kiállításokon vesznek részt és közös projekteket valósítanak meg. Az út közös, de a formanyelv és a kifejezésmód egyedi utakat jelöl ki. Góra Orsolyát elsősorban a szín érdekli, és különféle színelméleteket dolgoz fel munkássága során. A színharmónia küszöbökre építő képein a természeten túl, a nagyváros, elsősorban Budapest fragmentumai és az épített környezet jelennek meg. A táj azonban sokszor csak ürügyül szolgál a színek kibontására.

Somogyi Emesét szobrászként elsősorban az anyag struktúrái foglalkoztatják. Új munkáinak szerves részét alkotják a hulladék fákból összeállított fareliefek és térinstallációk. Ehhez egy ősi japán, fakonzerváló technikát a shousugibant használja. A sötét alapú munkákon megjelenik egy kis színes tér-doboz, mely színt visz a rohanó életünk beszürkült mindennapjaiba.

A tárlat a Budapest 150 emlékév részeként, a Fővárosi Önkormányzat és a Budapesti Művelődési Központ anyagi támogatásával valósul meg.

Megnyitó ünnepség: 2023. november 8., szerda, 17 óra

Helyszín: Gaál Imre Galéria

A belépés ingyenes.

A kiállítás megtekinthető a Gaál Imre Galériában 2023. november 8-2024. január 6-ig.

Részletek

Dátum:
2023.11.08.
Időpont:
17:00 - 18:00
Esemény kategória:
Esemény címkék:
Honlap:
https://muzeum.pesterzsebet.hu/gaal-imre-galeria/

Szervező

Pesterzsébet Múzeum

Helyszín

Gaál Imre Galéria
Kossuth Lajos u. 39.
Budapest, 1203
+ Google Térkép