Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Szerelmünk, Sisi

2023.11.08. @ 18:00 - 21:00

2900Ft/fő
sisi

Szereplő: Gubik Ági
Írta: Nógrádi Gábor
Rendezte: Czeizel Gábor

A Spinoza Színház előadása

“Erzsébet királyné, azaz Sisi élete más megvilágításban: Miért vonzódott Sisi a zsidósághoz? Miért volt kedvenc költője a zsidó Heine? Miért ragaszkodott a magyar-zsidó oktatójához, Falk Miksához? Mi volt Sisi véleménye a Monarchia jelenéről és jövőjéről? Miért szerette Sisi különösen a magyarokat? És még számos kérdés, amire a monodráma keresi a választ.” – áll a Spinoza Színház keskeny szórólapján.

És valóban erről mind beszél Gubik Ági Sisi szerepében, de ennél többet is kapunk: a színésznő megmutatja, eljátssza Erzsébet királyné utolsó óráját, aki mintegy a végzetét érezve újraéli egész életét az apjával való játékos viszonyán át szerelméig, házasságáig Ferenc Józseffel, majd a gyerekeivel, főleg Rudolffal való kapcsolatát. Ezek minden szépségével és problémájával, konfliktusaikkal.
Az utolsó út előtt, mintegy a végzet szele megsuhintja és tisztán rápillant életére.

Gubik Ági számtalan színházi előadás főszerepének alakítója (pl.: Sirály, Eszter hagyatéka, Jövőre, veled, ugyanitt, A Királyasszony lovagja, Szecsuáni jólélek, de szerepelt a Nemzeti Színház nyitó előadásában, Az ember tragédiájában is) valamint magyar, cseh és szlovák filmekben (Pánik, Liza, a rókatündér, Morfium), valamint sorozatokban (Hacktion, Barátok közt, Jóban, rosszban) játszott vezető szerepeket.

Nógrádi Gábor Janikovszky Éva-díjas, sikerfilmek forgatókönyvírója (Sose halunk meg, Csocsó és sok más) valamint bestseller ifjúsági könyvek (pl.: Gyerekrablás a Palánk utcában, PetePite, Segítség, ember!) szerzője.

Helyszín: Bubik István színházterem (Nagy Győry István utca 4-6.)

✍🏻 Szervező: Farkasné Takács Ilona (farkasne.takacs.ilona@csili.hu)

A jegyek szeptember 19-től kaphatóak a Csili pénztárában.

Belépő árai:

2 900 Forint

Details

Date:
2023.11.08.
Time:
18:00 - 21:00
Cost:
2900Ft/fő
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/350808640615448

Venue

Csili Művelődési Központ – Bubik István színházterem
Nagy Győry István u. 4-6.
Budapest, Pest megye 1201 Magyarország
+ Google Map
Phone
+36-1-283-0230, +36-1-283-0231
View Venue Website