Fővárosi közösségi költségvetés

A közösségi költségvetés egy olyan – általában önkormányzati – program, amelynek keretében a település költségvetéséből bizonyos összeg felhasználására a város lakói tehetnek javaslatot. A fővárosi közösségi költségvetés (2020/21-es, első évében használt nevén: részvételi költségvetés) keretében 1 milliárd forintos keretből valósítja meg az önkormányzat a lakosok által beadott ötletek közül a legnépszerűbbeket.

Mindenki szeretne egy számára kellemesebb, élhetőbb, jobban használható környezetet kialakítani. Ez jelentheti szűkebb és tágabb lakókörnyezetünket, vagy akár egész Budapestet. Ha van ötlete, hogyan alakítaná át az utcát, amiben él, mire használná a kihasználatlan területeket, hogyan tenné mindenki számára jobbá a város egy-egy pontját, akkor itt az alkalom! A közösségi költségvetés pont ilyen fejlesztésekre, változtatásokra ad lehetőséget. Lehet szavazni az idei ötletekre, hogy biztosan a legjobbak nyerjenek!

Szavazni az otlet.budapest.hu oldalon, valamint személyes szavazó pontokon (kiemelten egy-egy kerületi Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban) lehet augusztus 31-ig!

Minden Budapesten élő, dolgozó, vagy tanuló, 16. életévét betöltő személy szavazhat a szerinte legjobb ötletekre (összesen 6 kategóriában egy-egy ötletre).

https://otlet.budapest.hu/szavazas

Még több infó: https://otlet.budapest.hu/