Húsvéti online hangolódás

A húsvét ünnep előtti időszakban a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda óvodáiban is évről évre ráhangolódás, felkészülésé volt a főszerep. Ez a jelenlegi, nehéz helyzetben sem maradt el, csak egy kicsit más formában valósult meg. Az óvodapedagógusok Online „Húsvéti kreatív pályázat”-ot hirdettek a gyerekeknek.

A felhívással célunk volt a szülő-gyermek kapcsolatának mélyítése, hiszen a gyermekek számára mindig hatalmas öröm a szülővel együtt tevékenykedni, közösen megélni az alkotás örömét. A kiírás szerint bármilyen technikával, méretben lehetett készíteni alkotásokat: rajzokat, kreatív kézműves ötleteket, dekorációkat.

A beérkezett munkákra szavazhattak a családok, a csoport tagjai like formájában. A beérkezett szavazatok alapján I. II. és III. helyezettet, valamint különdíjat hirdettünk, jutalmuk online oklevél volt. Ugyanakkor a pályázaton résztvevők mindannyian online emléklapot kaptak, amit a szülők otthon ki is tudtak nyomtatni.

A meghirdetett programra 48 család jelentkezett 73 alkotással. A gyermekek szülői segítséggel igazi csodákat alkottak, nagy örömünkre sokan használták fel a háztartásukban található újrahasznosítható anyagokat, amit a környezettudatos nevelés szempontjából kiemelten fontosnak tartunk.

Ezekben a nehéz napokban igyekszünk online jelen lenni ovisaink életében, hogy ötleteinkkel, útmutatásunkkal segítsünk a szülőknek a tartalmas szabad idő eltöltésében. Őszinte elismerésünknek adunk hangot egy munka elkészítését követően, hogy a szülők a jelenlegi nehéz helyzetben, számos otthoni feladatuk, munkavégzésük mellett is ilyen pozitívan állnak hozzá a kihívásokhoz. Nagyon örülünk, hogy a pedagógusok és családok közötti kapcsolattartás ilyen formában is eredményesen folytatódik.

Tot Katalin intézményvezető-helyettes

A fotókat a pályázaton részt vett gyermekek szüleinek köszönhetjük, a beleegyezésükkel tesszük közzé.