Jóga a Kékcinkében

Már három éve tanulgatják a relaxáció és a meditáció fortélyait, rendszeres napi tevékenységük a „beszélgető kör”, emellett ma már jógáznak is a Pesterzsébeti Gyermekmosoly Óvoda Kékcinke tagóvodájának ovisai. Az intézmény néhány óvodapedagógusa már meg is szerezte az ilyen irányú szakképesítést.

A jógának az alapos testmozgás mellett számtalan pozitív hatása van: segíti a mozgásfejlődést, a koncentrációt, nagy szerepet játszik az érzelmi intelligencia fejlesztésében, valamint hozzájárul az érzelmek megéléséhez és kifejezéséhez.

A téli EGÉSZ-ség 7 során a Kékcinke tagóvodában nagyon kedves vendéget fogadtunk Csonka Csaba személyében, aki gyermek és felnőtt jógaoktató, masszázsterapeuta, reiki mester, az egyensúly torna megálmodója és megalapítója.

A gyermekeket játékosan vezeti be a jóga világába, állatnevekkel, hangok utánzásával szinte észrevétlenül tanulják meg az alap ászanákat. Mindezt rendkívül játékosan, humorral fűszerezve, a gyermekek egyéni képességeit, igényeit, életkori sajátosságait figyelembe véve.  Jó hangulatú foglalkozásai kicsiket és nagyokat egyaránt elvarázsolnak, mindenkinek ajánlani tudjuk.

Baloghné Udvardy Zsuzsanna óvodapedagógus