Kalandozások Erdélyországban

Ebben a tanévben a József Attila Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola 43 tanulója és négy kísérő pedagógusa vett részt a május 8-tól május 12-ig tartó csodás helyszínekben és programokban gazdag utazáson.

Az utazást az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt, és az iskola által megnyert „Határtalanul!” pályázatának köszönhetjük.

Pályázatunk címe és egyben mottója, amely végig kísérte egész ottlétünket, „…akinek szép a lelkében az ének…” Arany Jánostól Kallós Zoltánig – irodalmi barangolások Erdélyben.

Az út során rengeteg élményhez jutottak a gyerekek. Arany János Nagyszalontája, Szent László királyunk és Ady Endre Nagyvárada,Ady Endre versének megidézése a Kalota partján, Kallós Zoltán lenyűgöző, páratlan népművészeti gyűjteménye Válaszúton, A közös játék az iskolaudvaron a szamosújvári líceum diákjaival,Kolozsvár patinája Mátyás király szobrával, a fejedelmek városa Gyulafehérvár,Torda sóbányája a visszhanggal, s persze a hasadék, Bethlen Gábor Marosillyéje ezernyi mesebeli helyszín és óriási élmény volt.

Megtapasztaltuk az erdélyi vendégszeretetet minden melegségével,szeretetével.

Büszkék vagyunk arra, hogy diákjaink igazi ATTILÁSOK módjára viselkedtek.